האם יציאה לחל"ת מבטלת התחייבות מצד העובד להסכם

  • האם יציאה לחל"ת מבטלת התחייבות מצד העובד להסכם
    הילה | 04/06/2020 08:53

    שלום,
    לפני הקורונה יצאתי לקורס יקר מטעם מקום העבודה וחתמתי על התחייבות לעבוד שנה וחצי לאחר הקורס. כמו כן חתמתי שאם ארצה לעזוב לפני תום השנה וחצי, אאלץ לשלם את עלות הקורס (כל חודש שיעבור, העלות שאצטרך להחזיר תרד בהתאם). ואז באה הקורונה והפכה סדרי עולם... הוציאו אותי לחל"ת. אני בבית כבר כמה חודשים.
    אני רוצה לעבוד ויכולה לעבוד במקום אחר, אך זה כרוך גם כן בהתחייבות חדשה. לחלופין, אני רוצה ללכת ללמוד, אך הלימודים יפגעו ביכולת שלי לחזור לעבודה בהיקף שהתחייבתי עליו, ברגע שתסתיים תקופת החל"ת.
    האם אני עדיין מחוייבת למקום העבודה לפי ההסכם שחתמתי עליו, גם לאחר שהוציאו אותי לחל"ת ולא ברור מתי יחזירו אותי?
    כאילו... אני סוג של תקועה עם התחייבות מצידי בהסכם, כאשר בעצם, מקום העבודה לא עמד בהתחייבות שלו להעסיק אותי והוציא אותי לחל"ת... ולא משנה למה.
    מה עושים?

    • האם יציאה לחל"ת מבטלת התחייבות מצד העובד להסכם

      שלום רב,

      במקרה של צמצום והורדה בשעות העבודה העובדים רשאים להתפטר כדין מפוטר

      ולפי מה שהבנתי מדברייך חופשה ללא תשלום שאינה מוגבלת בזמן ניתן לראותה כפיטורים

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com