ביצוע בדק בית בשלב מסירה ראשונה

  • ביצוע בדק בית בשלב מסירה ראשונה
    רשף | 03/06/2020 13:02

    שלום רב.

    אני בונה את ביתי במסגרת שכונת הרחבה בקיבוץ שלי. פרויקט הבניה הוא בצורת בניה משותפת. ז"א, קבלן אחד בונה את כל הבתים לפי דגם שהוגדר ע"י האדריכלים של הפרויקט (כאשר לי ניתנת האפשרות לבצע שינויים קלים בדגם - הוספת/הורדת חלון, שינוי מבנה קירות פנים וכד'. ללא שינוי גודל הבית) והפיקוח הוא ע"י מפקח ראשי של הפרויקט ולא ע"י מפקח פרטי שלי.

    כל ההסכמים שנחתמו מול הקבלן, פיקוח וכד' היו בחוזה אחיד לכל הבונים בפרויקט.

    ברצוני לבצע בדק בית בשלב המסירה הראשונה בכדי לאתר תקלות בבית ולאפשר לקבלן לתקן אותם לפני המסירה הסופית.

    ברצוני לברר עמך (מקווה שזהו הפורום המתאים לשאלה זו): האם יש לי זכות בחוק לבצע בדק בית? במידה וניתן, אשמח אם תוכלי להפנות אותי לסעיף בחוק. האם ניתן למנוע ממני ביצוע בדק בית בשלב מסירה ראשונה מפני שהבניה הייתה בצורת בניה משותפת?

    בתודה מראש,

    רשף

    • ביצוע בדק בית בשלב מסירה ראשונה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 03/06/2020 14:49

      שלום רשף,

      החוק איננו קובע (ואיננו מגביל) את האפשרות לבצע בדיקה ע"י מהנדס טרם מסירת דירה.

      ככל שאין איסור על כך בחוזה, אין בעצם העובדה שמדובר בבניה משותפת כדי לשלול את האפשרות הזו. יחד עם זאת, בכפוף לאמור בחוזה, הקבלן איננו מחוייב בהכרח לתקן כל ליקוי בטרם המסירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com