כיצד על רופא להתייחס למטופל?

  • שאלה ...
    מירב | 01/06/2020 23:15

    יש בדיקות של ממוגרפיה וגם אולטרסאונד כי יש צ'יסטה ולכן שלחו לצילומים ובדיקות דיסק ותשובה בדף יש והיה תור לכירורג הכירורג ישר אמר בדיקה ידנית שלא באתי לבדיקה ידנית והתור היה בשביל שיעשה סיכום ביקור ואם כל הממצאים תקינים הוא התעצבן נזף והתחיל להגיד מה זה פה גן ילדים בלי בדיקה ידנית לא אכתוב סיכום ביקור וקימט את הדף וזרק לפח הדפים שהוא הדפיס והתנהג בזילזול וזז בכיסא ונקש בשולחן שהוא מחליט אמרתי לו שוב רוצה רק תשובה אם תקין תסתכל בדיסק למה הביאו ביחד עם התשובה בדף דיסק הוא לא הסתכל על הדיסק אפילו לא בחן את זה לעומק וישר אמר בלי בדיקה ידנית אין סיכום של הביקור הרגשתי ממש במתקפה שאם לא אבדוק הוא לא יכתוב תשובה והכל יהיה באוויר אמרתי לו מתחת לחולצה בבקשה אם אפשר כי לא נוח לי כל הבדיקות האלה מילא ממוגרפיה ואולטרסאונד ,במילא בדיקות ידניות לא מדויקות כמו ממוגרפיה ואו אולטרסאונד מה היה נחוץ לרופא לבדוק ידני הרגיש שעשה בכוונה ולא מסתפק בממצאים בדפים ובהוכחות שיש מכל הבדיקות כאילו הבדיקה הידנית זה מה שיכריע גם התנהגותו היתה מאוד מזלזלת ואמר טוב הסתיים הביקור אם אין בדיקה ידנית והתעקש על זה גם זילזל ולא היה רגיש בנושא ורצה לא מתחת לחולצה שזה הרגיש לי מטרד לחלוטין למה באים לרופא והוא לא יכול לפענח את הממצאים שכתובים שיש דיסק הכל מה הסיפור הזה שגם אמר בעוד כמה חודשים לחזור שוב לבדיקה ידנית שברור וכתוב שיש צ'יסטה ואם הוא רוצה כל כך להיות בטוח שישלח לאולטרסאונד למה נחוץ לו בדיקות ידניות ,מראש באתי בשביל לקהל סיכום ביקור לפי ממצאים ודיסק והדף של התשובה של כל זה ,למה לגרום לעוגמת נפש וכמובן שאנשים משלמים מראש לרופא והוא דורש בכל תוקף כי ככה זה אמור להיות ואז אכתוב סיכום ביקור שום רופא לא אנטיפט ומזלזל כזה שדורש בכל תוקף וגורם לתחושה רעה מאוד מה הבעיה לכתוב אמרתי לו תכתוב תקין או כל דבר וזה הכל בלי בדיקה ידנית התעקש על זה וזה לא הוגן כי לא מספיק שמשלמים כסף לרופא הרופא מזלזל בפציינט ומפעיל את סמכותו שכאילו בדיקה ידנית תגלה לו את אמריקה שמראש כתוב שם מה הבעיה האם זה רשלנות האם חובה שהרופא יבדוק ידני ואז יכתוב סיכום ביקור או שפשוט יכל לפי סמך של מסמכים דיסק וזה מספיק אחרי הבדיקה עוד שואל שאלות חתרניות האם שוקלת להביא ילדים שזה ממש לא לעניין מה זה ענינו לדחוף תאף לעניינים אישים שלי ,ואמר לי תשתחררי מזה פה זה לא גן ילדים משהו בסגנון האם פציינט יכול לדרוש מרופא סיכום ביקור ללא בדיקה ידנית ,עכשיו כל פעם שהרופא ישלח אצתרך לעבור מטרד שכזה ממש לא מתאים למההה מסרבים לכתוב סיכום ביקור שילמתי לרופא כסף מהקופת חולים מה זה הזילזול הזה ? מה עושים בנדון ,יש לי סיוטים מהרופא הזה השאלה אם כולם יד אחת וידרשו בדיקות ידניות ולא יסתפקו בממוגרפיה אולטטרדאונד ,בענק בדיקות ידניות לא אמינות בשיט אז למה הם מכוונים לזה ותופסים ראש על זה מרגיש שזה מטרד מכוון לא כולם מרגישים חופשי וגם ככה  אולטרסאונד וממוגרפיה היה סיוט של בדיקות אז עוד רופא שמתעקש לבדיקה ידנית בלי אפילו להסתכל על דיסק ומסתפק רק בשורה שתיים של התשובות של הבדיקות רוצה להבין אם חובה עליו לעשות כך ולגרום לשכנוע כזה מניפולטיבי לפציינט שאם לא יבצע בדיקה ידני לא יתן ועוד מזלזל ואומר הדלת פתוחה בבקשה ללכת זה רופא במדינת ישראל? בלי טיפת רגישות ואיכפתיות ועוד סגר דלת עם מפתח כמה וכמה פעמיים שדלת אמורה להיות רק טרוקה רוצה תשובה מפורטת לשם אני לא יחזור רק חבל שאחרים/ות יחזרו לשם ויקבלו את אותו יחס מזלזל.

    • כיצד על רופא להתייחס למטופל?
      עו"ד ורד פרי | 10/06/2020 16:10

      שלום מרב,

      מצער לשמוע כי לא קיבלת את היחס הראוי מהרופא המטפל.

      על פי חוק זכויות החולה  מטופל זכאי לקבל טיפול רפואי נאות, הן מבחינת הרמה המקצועית והאיכות הרפואית, והן מבחינת יחסי האנוש (סעיף 5 לחוק).

      אם את חושבת שאינך מקבלת את היחס הראוי מהרופא המטפל - את יכולה גם להתלונן עליו, וחשוב יותר - את יכולה להחליף רופא מטפל.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il