הרעה מוחשית בתנאי העסקה

  • הרעת תנאים
    א | 01/06/2020 19:04

    אני עובדת במקום עבודה כ10 שנים,לפני כ5 שנים התחתנתי ועברתי למקום מרחוק ולכן רציתי להתפטר בזמנו המנהל ביקש ממני לא להתפטר ןאישר לי לעבוד מסניף אחר(למרות שהמחלקה שלי יושבת במקום אחר) עבדתי בצורה הזאת במשך כ5 שנם בהם נולדו לי ילדים. בזמן האחרון הגיע מנהל חדש שדורש ממני להגיע פעמיים בחודש לסניף המקורי. הנ"ל מצריך ממני לנסוע שעתיים לכול כיוון ולצאת בשעות הבוקר המוקדמות מאחר ומדובר בקו שיש אותו פעם ביום לכל כיון מה שגורם לי לצאת מהבית ב5 בבוקר ולחזור ב18-19 בערב. כרגע אני בהריון נוסף והמעסיק אינו יודע על כך האם מדובר בהרעת תנאים?ןהאם במצב כזה עליי לספר על הריוני כדי שהדבר "יישחק " לטובתי

    • הרעה מוחשית בתנאי העסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/06/2020 08:51

      בוקר אור

      מדובר בהרעת תנאים מוחשית , ללא קשר להריונך.

      ולכן ככל שהמדובר בהרעה חדשה וחבל שלא רשמת כמה זמן את נדרשת לנסוע לסניף הקודם - את בהחלט יכולה שלא להסכים לה ללא קשר להריונך.

      שנית, חשוב שתיידעי את המעסיק על הריונך - לא רק בע"פ אלא עם מסמך רפואי על הריונך שכן מעסיק שפיטר בזמן הריון וללא שידע על כך - יש השלכות ולכן חשוב שיהיה מודע.

      בקשי לתקן את ההרעה, עשי זאת ברוחטובה אבל במהרה,  ובאם המעסיק לא יעתר - תוכלי לפנות למשרד התמת ולבקש תיקון של ההרעה.
       בהצלחה.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com