תביעה נגד פושט רגל. האם יש טעם?

  • מה לעשות כשחייבים לי כסף? יש חוזה חתום
    מיכל | 01/06/2020 17:21

    שלום,

    חתמתי עם אדם על חוזה (דף אחד) שבו נתתי לו 10,000 שח הלוואה. עד היום (כ-3 שנים מאז ההלוואה) החזיר בערך חצי מהסכום והוא מתחמק מבקשות חוזרות ונשנות לקבל את הכסף שהוא חייב לי.

    הוא גם חסם אותי בכל הדרכים האפשריות ליצירת קשר.

    האם יעזור לי לפנות לתביעות קטנות?

    הוא נמצא בחובות גדולים מאוד ויש לו תיק בהוצל''פ. לדבריו אין טעם שאצטרף לתביעה בהוצל''פ כיוון שלא אקבל הרבה כסף בדרך הזאת. העו''ד שלו מנסה להפחית את סכום החוב שלו בהוצל''פ לסכום קטן מאוד מהסכום המקורי.

    תודה רבה

    • תביעה נגד פושט רגל. האם יש טעם?
      עו"ד צבי מונדשיין | 01/06/2020 17:32

      מיכל שלום וברכה

      כמובן שאת יכולה להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות.

      אם תזכי, את תצטרכי ללכת עם פסה"ד להוצאה לפועל ולהצטרף לשאר הנושים של החייב לפי סדר הנשייה.

      בברכה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • האם יש משהו נוסף שיכולה לעשות? תודה  לת
        מיכל | 01/06/2020 17:48