אי מתן אישור מעסיק על העסקה

  • אי מתן אישור מעסיק להעסקה המלאה
    ziv | 01/06/2020 14:42

    בסוף מרץ ותחילת אפריל הועסקתי על ידי בעל עסק. נחתם בינינו חוזה בתחילת העבודה. בשל היותו בתחילת הדרך כעסק הוא פתח תיק ניכויים רק בחודש אפריל. מסיבה זו רואה החשבון שלו הוציא עבורי תלוש משכורת רק לחודש אפריל, שמכיל בתוכו גם את השעות שעבדתי במרץ. אולם, כעת אני זקוק לאישור שעבדתי במרץ על מנת להיות זכאי לדמי אבטלה, והמעסיק מסרב לתת אישור בכתב לביטוח לאומי שאכן עבדתי בפועל גם בחודש מרץ.

    1. האם נכון שמבחינה חוקית הוא לא יכל להעסיק אותי בחודש מרץ? או לחילופין, לא יכול להודות שהעסיק?

    2. מה עלי לעשות?

    • אי מתן אישור מעסיק על העסקה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 03/06/2020 08:31

      אם המעסיק העסיק אותך בחודש מרץ - אזי הוא היה חייב לעשות זאת באופן חוקי.

      ככל שאתה ניזוק עכשו בגלל מחדליו או מעשיו הלא חוקיים - לא אתה זה שצריך להינזק מכך אלא המעסיק ולכן ככל שאת הניזוק מאי תשלום אבטלה אתה בהחלט יכול לדרוש פיצוי זה מהמעסיק.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • תודה. אדייק את השאלה
        ZIV | 04/06/2020 11:24

        תודה על התשובה, העניין קצת מורכב משום שהמעסיק הוא גם חבר ואינני ממהר לפתוח במאבק מולו. האם באמת היה אסור לו להעסיק אותי בפועל לפני שפתח תיק ניכויים?

        מה בעצם ה"מחיר" שהוא ישלם אם יודה בפני הרשויות שהעסיק אותי במרץ אבל איחד את התשלום עם אפריל מסיבות בירוקרטיות של פתיחת תיק ניכויים?