חברת תקשורת והסכם שנעשה טלפונית.

  • חברת תקשורת והסכם שנעשה טלפונית
    הדס | 01/06/2020 09:57

    שלום רב,

    שאלתי הי זו:

    מהי האסמכתא החוקית עבור חברת תקשורת לקיום (תנאי ) חוזה בינה לבין הלקוח? האם יש צורך בהוכחת הסכמת הלקוח לתנאי חוזה הצטרפות, כגון חתימה על מסמך או כשההצטרפות היא באמצעות שיחה טלפונית האם די בשליחת מייל או שהלקוח אמור גם להשיב ולאשר את מה שנשלח אליו , כי הוא מקבל ומסכים לתנאים.

    והאם שיחת הצטרפות (שאמורה להיות מוקלטת) היא תנאי מחייב לקיום החוזה בין הלקוח והחברה במידה ואין חתימה או אישור הסכמה של הלקוח (במילים אחרות האם חברה שלא סיפקה הוכחה להסכמת לקוח מחוייבת להמציא את הקלטת שיחת הטלפון המעידה על ההסכמה?) ?

    האם החברה מחוייבת לשמור את השיחות המוקלטות ?

    תודה רבה,

    הדס גלעד

    • חברת תקשורת והסכם שנעשה טלפונית.
      ליאור חאיק, עו"ד | 01/06/2020 17:48

      היי הדס

      התנאי המופיע בחוק החוזים הוא קיבול.

      איך מוכיחים קיבול? על ידי מסמך דיגיטילי חתום, מסמך בכתב, שיחת טלפון או כל ראייה אחרת המעידה על הסכמתו של הניצע לקבל את ההצעה.

      בחוק החוזים אין דרישה לחתימה חוץ מחוזי מכר, מתנה, תיווך וכיוצ"ב.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com