שימושים חורגים באזור מגורים

  • חברת שמירה ובתי הארחה בבתי מגורים.
    גורג | 22/05/2020 10:35

    בעיר רחובות נפתחו מספר משרדים של מוקד ביטחון 2000 בבתים פרטיים ובצמוד נפתחו בתי הארחה שגם הם ממוקמים בבתים פרטיים. באותו רחוב נפתחו מרפאות פרטיות, גני ילדים בחצרות, קליניקה לטיפול בילדים ומשווק של אלכוהול ביצור עצמי.  הפעילות שלהם מטרידה ונוצר מצב שחלק מהשכנים חיים בפחד ממשי. בסביבת מוקד הביטחון תמיד יש קבוצות של מטורללים שמטרידים את כל מי שיוצא לרחוב ובנוסף הם תחת סחטנות של עובדי העירייה אשר שולחים אותם למשימות פרטיות בתמורה ל"שתיקה"  האם הגיוני ומותר?

    • שימושים חורגים באזור מגורים
      עו"ד ציפי מרגלית | 26/05/2020 15:44

      גורג שלום,

      מה שאתה מתאר הוא פתיחה של שימושים רבים שאינם למגורים במבנים המיועדים למגורים, שימושים הגורמים למטרד לתושבים הגרים באותם רחובות. הדרך לטפל בכך היא ע"י פניה לפיקוח של הועדה המקומית ברחובות והגשת תלונה (אשר יכולה להיות אנונימית), ואף ע"י הגשת תלונה למשטרה במקרה של מטרד.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • נגועים
        גורג | 27/05/2020 19:29

        היו פניות למשטרה ששלחו את השיטור העירוני לבדוק. העובדים של השיטור העירוני מפחדים בעצמם ולא עושים כלום.  בסביבה יש גני ילדים ובתי ספר יסודיים שצמודים לבתי בושת שממוקמים בבתים פרטיים.   מאחר ויש ארגון גדול של סוטים ומכורים לסמים ואלכוהול שמסתובבים עם ילדים קטנים ומטרידים או בשיירות של רכבים שמטרידים את כל מי שיוצא לרחוב, המשטרה וגם השיטור העירוני מפחדים שהם יפגעו בהם ובמשפחות שלהם ולכן הם משתפים פעולה ולא עושים דבר נגד התופעה. בסביבה הזאת יש גם משרדים של עורכי דין בתוך בתים פרטיים, רואי חשבון גני ילדים, מנטורים ומאמנים אישיים, קוסמטיקאיות, מרפאות שונות ומשונות, חברות שמירה ועוד. כולם ממוקמים בבתים פרטיים ופועלים בקבוצות ברגע שיש בעיה עם המשטרה. שוטרים שכן מנסים לעשות משהו מגלים שביתם נפרץ, ילדיהם מאוימים וברוב המקרים הנזק הפיזי והנפשי שעוברים השוטרים מלמד אותם לשתוק, לשתף פעולה ולהיות חלק מארגון של נוכלים.

        • בעיות אכיפה
          עו"ד ציפי מרגלית | 30/05/2020 17:14

          גורג שלום,

          לצערי מה שאתה מתאר חורג מתחומו של תחום התכנון והבניה וגולש אל תחום האכיפה של המשפט הפלילי, מעבר לתחומי התמחותי.

          בברכה,

          ציפי מרגלית, עו"ד
          מנהלת פורום תכנון ובנייה

          רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
          טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il