בית כנסת בדירת מגורים

  • פעילות בית כנסת וישיבה בדירת מגורים
    אב | 30/05/2020 01:45

    שלום רב,

    האם הסבת דירת שכנים, המושכרת לבית כנסת וישיבה הינה חוקית? השוכרים והמשכיר ביודעין מפעילים במקום ישיבה והדירה היא פרטית כלומר מיועדת למגורים של משפחה ואדם פרטיים הבית אינו פרטי.

    יש בו גם חצר שבה מסתובבים כאילו זו חצר בית כנסת, עשרות ומאות תלמידי ישיבה.
    למותר לציין, כי זה מהווה מטרד גדול ביותר, ומפריע למנוחתנו כשהחלון שלנו פונה בדיוק לחצר והגינה המדוברות.

    הזמנת משטרה לא סייעה בדבר, ולא פתרה הם מלגלגים וצוחקים על המשטרה. האם זהו נחשב מבנה ציבור ולכן זה בלתי חוקי? אם אכן זה לא חוקי, כיצד ניתן לפעול בעניין באופן אנונימי? כי אין לנו רצון להיחשף. כמומכן, אשמח לדעת מהם סעיפי הפרת החוק?

    מדובר בבעלים בעייתי שמסרב לשתף פעולה בכל דרך, ומתעלם מכל הפניות אליו בזלזול ותוך הכפשות כנגד המתלוננים והפצת לשון הרע כנגדם.
    בתודה מראש.

    • בית כנסת בדירת מגורים
      עו"ד ציפי מרגלית | 30/05/2020 16:32

      שלום אב,

      אסור להסב דירת מגורים לבית כנסת. השימוש המותר הוא השימוש שמותר לעשות במקום לפי התכנית התקפה ולפי השימוש שצוין בהיתר הבניה אשר ניתן לבניין עם הקמתו. היות והשימוש הוא דירת מגורים, אסור לעשות בה כל שימוש אחר.

      הדרך לשנות שימוש שנקבע בהיתר הוא ע"י הגשת בקשה לשימוש חורג. את הבקשה יש לפרסם ולאפשר לשכנים להתנגד לשימוש המבוקש בפני הועדה המקומית. על כך יש זכות ערר לועדת הערר המחוזית.

      הדרך להפסיק את פעילות בית הכנסת, המהווה עבורכם מטרד, היא ע"י תלונה לפיקוח של הועדה המקומית. הפיקוח אמור להתייחס גם לתלונות אנונימיות. במידה ופניה זו אינה עוזרת, ניתן לפנות לפיקוח על הבניה של הועדה המחוזית לתכנון ולבניה במחוז בו אתם נמצאים. במידה ופניות אלה אינן מטופלות, אתם יכולים לפנות למחלקה לאכיפת דיני מקרקעין במשרד המשפטים.

      בהצלחה,

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • תודה רבה על המענה!
        אב | 31/05/2020 03:09

        ראשית, מודה לך על המענה וההכוונה. אם כן, המשטרה אינה הכתובת ממה שאני מבין ממך. נפנה למקומות שציינת בתקווה לטיפול מצידם.

        הבעלים כאמור מגיב בזלזול לכל הפניות אליו גם דרך צדדים שלישיים, ובכלל לא אכפת לו שהוא משתמש בדירת מגורים בניגוד לחוק לצורך ישיבה ובית כנסת, הוא גם מסר שמצידו שנעשה מה שנרצה, גם הדייר שמשכיר ממנו את הדירה שהפכה לישיבה ובית כנסת, אותו "הרב" זילזל בפניות אליו הרבות, וטוען אותו דבר שאין בזה שום איסור ולא אכפת לו מהטענות, שנעשה מה שנרצה הוא לא זז משם. במשטרה טוענים שזו "לא עבירה משטרתית" וגם הם לא אוכפים.

        עם הסחבת שיש במדינה אני חושש שייקח המון זמן עד שיזוזו דברים אאכ יש דרך שאפשר לקדם ביעילות את העניין מלבד לערב תקשורת. אבל תודה בכל אופן.
        השאלה שנותרה היא, מהם סעיפי החוק שמהווים הפרה בספר החוקים?
        שבוע טוב.

        • שימוש חורג
          עו"ד ציפי מרגלית | 03/06/2020 12:29

          שלום רב,

          סעיף 145 לחוק התכנון והבניה מחייב לקבל היתר לבניה. ההיתר קובע גם את השימוש המותר בבניה המתוכננת. במידה ורוצים לעשות שימוש חורג, יש לבקש בקשה לשימוש חורג בהתאם להוראות סעיף 146 לחוק התכנון והבניה.

          בהצלחה

          בברכה,

          ציפי מרגלית, עו"ד
          מנהלת פורום תכנון ובנייה

          רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
          טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il