זכאות לדיור חלופי בפרויקט תמא 38/1

  • האם דייר נכה זכאי לקבל מגורים חילופיים בתמא 38 1
    אורית | 29/05/2020 21:42

    בבנין שלנו  מדברים על תמא 38 1 ועוד מעט יש ישיבת דיירים עם היזם . יש רוב של66% . אני בין המתנגדים מאחר ובתי  סובלת מנכות נפשית ואני חוששת  שמצבה יחריף בתקופה  של הבניה המסיבית. אף אחד מהדיירים לא מקל דיור חילופי . האם זה לגיטימי לבקש דיור חילופי  לבתי ? וממי לבקש זאת באופן  דיסקרט י לחלוטין  , מהיזם ישירות ? מעו"ד של הדיירים ? איך שומרים על דיסקרטיות במצב כזה?

    • זכאות לדיור חלופי בפרויקט תמא 38/1
      עו"ד אילן הלוי | 30/05/2020 17:57

      אורית שלום

      אם ביתך גרה עימך בדירה ומוגדרת כבעלת מוגבלות בהתאם להוראות חוק הפינוי אזי היזם חייב לדאוג לכם לדיור חלופי בתקופת העבודות.

      אם לא - זה ענין של רצון טוב והסכמה מצד היזם ואני לא מניח כי יהיה פשוט לקבל את הסכמתו.

      בשני המקרים אני מציע כי תדברי גם עם עו"ד הדיירים וגם עם היזם. את יכולה לבקש מהם לשמור על דיסקרטיות אבל בדר,כ בהסכמי תמ"א משתדלים שכל התמורות יהיו גלויות לכולם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com