איך בודקים מה מצב הטיפול בתביעה בלי להגיע לסניף?

  • קבלת דמי אבטלה - עזרה בבקשה
    יוסי | 26/05/2020 23:14

    שלום רב, תביעת האבטלה הקודמת שלי הייתה אי שם בשנת 2009.

    מזה כמה שנים אני עובד בשתי עבודות: ראשית ומשנית.

    ב 1.10.19 פוטרתי מעבודתי הראשית וקיבלתי דמי אבטלה עבור 21 ימים עד שמצאתי עבודה ראשית חדשה בסוף אוקטובר 2019 (הודעתי על כך לשירות התעסוקה כמובן). ב 15.3.20 הוצאתי לחל"ת בעבודתי המשנית ולקראת סוף מרץ 2020 פוטרתי מעבודתי הראשית. לכן מאז סוף מרץ אני לא עובד כלל. נרשמתי בשירות התעסוקה כדורש עבודה ב 27.3.20. בבואי להגיש תביעה לדמי אבטלה, האתר של ביטוח לאומי לא אפשר לי כי נאמר לי שזו תביעה חוזרת כי לא חלפו 12 חודשים מהתביעה הקודמת לכן אין צורך להגיש. אנחנו תכף בתחילת יוני 2020 ועדיין לא קבלתי אגורה דמי אבטלה. אני בן 44, נשוי פלוס אחד וזכאי ל 138 ימים. באוקטובר 2019 ניצלתי 21 ימים ולכן אני זכאי לעוד 117 ימים. כל הפניות שלי לאתר של ביטוח לאומי, מוקד פניות הציבור שלהם, בטלפונים *8321 או *6050 נותרו ללא מענה כי אף אחד לא עונה בטלפונים ולא חוזרים לפניות. לא ניתן ללכת לסניף כי אין קבלת קהל. תחושה ענקית של תסכול. למה צריך לרדוף אחרי ביטוח לאומי כדי לקבל קצבה שמגיעה לי כאשר בכל חודש אני מפריש אלפי ש"ח עבור הביטוח.

    • איך בודקים מה מצב הטיפול בתביעה בלי להגיע לסניף?
      עו"ד סיגלית שאלתיאל | 27/05/2020 14:31

      שלום לך,

      היום בעידן הטכנולוגי אין צורך כמעט לפנות למוקד וברוב המקרים אין צורך להגיע לסניף המטפל.

      יש להיעזר בקוד המשתמש והסיסמה והיכנס לאתר האישי שלך. שם קיים כל המידע.

      תוכל לקרוא בהרחבה כאן. איך לבדוק מצב הטיפול בתביעתך לאבטלה.

      שלום לכולם!

      במדריך קטן זה אסביר מה יש לעשות למי שהגיש תביעה לאבטלה ולא יודע מה קרה איתה?

      להלן כל הבדיקות שעליך לעשות כדי לוודא מה מצב הטיפול בתביעתך לאבטלה:

      • האם נרשמת באופן מקוון באתר לשכת התעסוקה?

      • האם הגשת באופן מקוון תביעה לאבטלה באתר ביטוח לאומי?

      • אם השבת בשלילה לאחת מהשאלות הנ"ל, יש להשלים את הפעולה החסרה.

      • אם ענית בחיוב לשתי השאלות הנ"ל? מצוין. להלן המשך הבדיקה:

      • יש להיכנס לאתר האישי שלך באתר ביטוח לאומי. עם קוד משתמש וסיסמה.

      • אופס.... אם אין לך קוד משתמש וסיסמה, יש להיכנס לאזור השירות האישי באתר הרשמי של ביטוח לאומי ולבקש קוד וסיסמה, לפעול לפי ההוראות. עובד מצויין בתוך דקות.

      היכרות אישית עם האתר האישי:

      נכנסת לאתר האישי שלך בביטוח לאומי. יש בו מידע רב ומצויין עבורך. הוא מחולק לאורך ולרוחב.

      • לאורך הדף בתפריט מימין - קיימים לחצנים לפי שמות קטגוריות. למשל: פרטים אישיים, דמי ביטוח, אבטלה, ילדים, העלאת מסמכים וכו', כל אחד בהתאמה למצבו האישי.
      • לרוחב הדף למעלה - יש חלוקה לכרטיסיות. למשל: ועדות רפואיות, פרוטוקולים, מכתבים, פניות וכו'.
      • היכנסו בתפריט האורך מימין ללחצן אבטלה?בירור אבטלה

      באיזור זה יהיה מידע ראשוני וחשוב על מצב הטיפול בתביעתך. לרבות תשלומים.

      • עוד מידע?

      • היכנסו בכרטיסיה העליונה ברוחב הדף לכרטיסיה מכתבים, ובדקו אולי נשלח אליכם מכתב עם מידע חשוב שפשוט עדיין לא הגיע אליכם בדואר??? (קורה המון!).

      תופתעו לגלות הרבה מידע אישי באתרכם ותוכלו לוודא מה מצב הטיפול בעניינכם לא רק באבטלה.

      בהצלחה רבה, מקווה שהמיני מדריך הזה יהיה לכם לעזר רב.

      מקווה שהייתי לעזר, אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

      בברכה,

      סיגלית שאלתיאל, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      בן יהודה 13, ירושלים
      טל: 02-6221737; מייל: s.shaltiel@gmail.com