האם יש מגבלה על עבודה פיזית בהיריון?

  • מלצרית בהריון
    אנונימי | 27/05/2020 13:14

    שלום רב,
    גיליתי שאני בהריון בשבוע 5 שזה שבוע מאוד מוקדם אני עובדת כמלצרית כרגע עבודה מאוד פיזית בכללי ופרט במסעדה שאני עובדת בה מדובר במסעדת חוף שהעבודה העיקרית היא בחוץ וכרגע אנחנו נכנסים לחודשי הקיץ מדובר במשמרות שבין 8-10 שעות על הרגליים עם 3 הפסקות של 10 דקות בסהכ עדיין לא הודעתי למעסיק שכן ההריון בשלב מאוד מוקדם ואני לא מעוניינת כרגע שידעו רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי מלצרות בהריון במיוחד בעבודה פיזית מאומצת מדובר במשקלים בקילומטר גבוה ובשעות עבודה רבות על הרגליים שמעתי שיש חוק שלפיו המעסיק תאיך למצוא לי משרה אחרת בעבודה שתתאים למצבי אבל ככל הידוע לי אין משרה כזו במסעדה אשמח לדעת אם יש אפשרות להגיש גמלה לשמירת הריון בביטוח לאומי ומה הסיכויים לקבל ואם לא מה ניתן לבקש מהמעסיק לעשות בנדון
    תודה רבה

    • האם יש מגבלה על עבודה פיזית בהיריון?
      עו"ד אחוה פודים | 31/05/2020 11:02

      שלום רב,

      ככל שיש לך מגבלה רפואית את יכולה להתחיל תהליך של שמירת היריון, או לפנות לרופא תעסוקתי שיתן לך מכתב למעסיק שיפרט במה מותר או אסור לך לעבוד.

      בהצלחה ומזל טוב!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com