מה ההבדל בין נהג חדש לנהג צעיר?

  • מה ההבדל בין נהג חדש לנהג צעיר
    ליאור | 27/05/2020 10:22

    אני שואל בשביל קרובת משפחה שהוציאה עכשיו רישיון נהיגה אבל היא כבר בת 28. ממה שהבנתי, יש הבדל מבחינה ביטוחית בין "נהג צעיר" ל"נהג חדש", אבל אני לא מבין בדיוק איך זה עובד - במקרה שלה למשל היא נהג חדש אבל לא נהג צעיר? זה אומר שהביטוח שלה אמור להיות יותר זול משל נהג חדש שהוא גם צעיר? ויכול להיות שהחברת ביטוח תחליט שהיא גם נהג צעיר? לכל חברה יש את ההגדרות שלה לזה או שזה אחיד? ויכול להיות שיסכימו לעשות לה הנחה על הביטוח של נהג חדש בגלל שהיא לא כזאת צעירה? יש מצב לבקש מהם כזה דבר לדעתכם? ואיזה סוג ביטוח היא צריכה אם היא קונה רכב משומש לא יקר, ככה שיצא לה יחסית זול אבל כן ייתן לה מספיק כיסוי? כדאי לה לעשות ביטוח נהג חדש בסיסי כי הוא יהיה לה זול יותר או ללכת על VAR (תראו פה את הפרטים https://www.clalbit.co.il/carinsurance/faq/carnewd/ ) שזה יכול אולי לתת לה יותר הגנה דווקא כי היא נהגת חדשה? זה אמור להיות הרבה יותר יקר מהביטוח הרגיל?

    • מה ההבדל בין נהג חדש לנהג צעיר?
      עו"ד מיטל ירון | 27/05/2020 21:54

      שלום ליאור,

      נהג חדש מתייחס לוותק ומוגדר בחוק כמי שמחזיק ברישיון  נהיגה במשך שנתיים ומטה ללא קשר לגיל.

      נהג צעיר אינו מוגדר בחוק. מדובר בסטטוס שיצרו חברות הביטוח ומתייחס לגיל הנהג  - מי שיש לו רישיון לפחות שנתיים, אבל עדין לא מלאו לו 24 שנים.

      נהג חדש צעיר – הוא נהג שעדין לא מלאו לו 24 שנים, ויש לו רישיון נהיגה פחות משנתיים.

      בעיקרון קרובת המשפחה היא נהגת חדשה. יחד עם זאת, מציעה לך לפנות לסוכן ביטוח שיתאים לה ביטוח ולא להשתמש בביטויים הנ"ל אלא לציין בפני הסוכן את גיל הנהגת והוותק שלה כדי לא להסתכן באיבוד זכויות במקרה של תביעת ביטוח. ניתן לפנות למספר חברות ביטוח כדי לקבל הצעת מחיר.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law