האם הוצאה לחל"ת מזכה בפיצויי פיטורים?

  • מציאת עבודה חדשה בזמן החל"ת
    א.מ. | 26/05/2020 19:31

    עבדתי במקום עבודה כ 4.5 שנים ונשלחתי לחל"ת קורונה. מכיוון שאינני יכול להרשות לעצמי לשבת כחדשיים ללא פרנסה, מצאתי מקום חדש שבו אני כבר עובד בעוד שהמקום הקודם עדיין נמצא בחל"ת.

    כשהודעתי למקום העבודה הקודם שהתחלתי עבודה חדשה, עשו פרצוף נדהם ואמרו לי לבוא לחתום על טופס התפטרות, האם זה יכול לפגוע בזכויות הפצויים שלי ?

    • האם הוצאה לחל"ת מזכה בפיצויי פיטורים?
      עו"ד אחוה פודים | 31/05/2020 10:15

      שלום רב,

      בגדול הוצאה לחל"ת הינה הרעת תנאים המזכה בפיצויים.

      אולם, בהתאם לפסיקה, על מנת שהרעת תנאים תחול על העובד להתריע בפני המעסיק שאם לא יתקן את המצב הוא יתפטר.

      המצב של הקורונה הוא חדש ואין התייחסות לגביו בפסיקה, שכן מצד אחד לא נתת התראה, אולם מאידך גם לא ניתן לדרוש מעובד שלא יעבוד בכלל וגם לאור המצב ההתראה בוודאי חסרת ערך, כי ברור שהמעסיק לא יכול להחזיר אם הוא הוציא לחל"ת מלכתחילה.

      לכן, לכאורה יכול להיות חשש לאובדן חלק מפיצויי הפיטורים (מה שהופקד לקופה ממילא שלך), אך לדעתי בתי הדין יפסקו לטובת העובדים בנושא זה.

      חשוב שאתה מגיע וחותם שתרשום שהתפטרת בגלל הרעת תנאים ובגלל שלא נתנו לך עבודה וכי ההוצאה לחל"ת נעשתה באופן חד צדדי בלי הסכמה שלך.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com