הגבלת חשבון

  • הגבלת חשבון
    דן | 26/05/2020 17:30

    שלום רב!

    ב 2018 חשבון הבנק שלי הוגבל. ידוע לי שהבנק רשאי בהגבלה אם בחשבוני חזרו כ 10 שיקים בתקופה של שנה, דבר נוסף הוא שנאמר לי בבנק שההגבלה היא " פנימית" כביכול רק בסניף. מבדיקה שעשיתי בחשבוני הוחזרו רק 7 שיקים בלבד ובנוסף לכך בוטלו מספר הרשאות להוראת קבע.

    1. האם זה תקין שהבנק הגביל את חשבוני?

    2. האם יש דבר כזה שהסניף מחליט להגביל את חשבוני כביכול "רק בסניף" אך בפועל זה פגע בי בכל צורה?

    3. האם הבנק יכול להגביל אותי על הוראות קבע שחזרו מפני שהבנק ביטל וגם כשהיה כסף בחשבון הוא לא אישר ?

    נ.ב

    הבנק שלח לי הודעה בכל פעולה אך ברצוני לדעת אם הדבר תקין

    • הגבלת חשבון
      עו"ד אבי זילברפלד | 28/05/2020 12:29

      שלום רב,

      במענה לשאלותיך:-

      1. חשבון יוגבל רק אם חוללו 10 שיקים. חילול הוראות קבע לא נספר.

      2. אין דבר כזה "הגבלה פנימית". אם החשבון הוגבל - זה מפורסם במאגרי המידע וחלות על בעל החשבון ההגבלות כחוק.

      מפנייתך אני מתרשם שהתנהלות הבנק אינה תקינה ומציע לך לפנות ליעוץ לעו"ד המתמחה בתחום ע"מ שיבדוק זכויותיך מול הבנק.

      בהצלחה !

      2.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il