פיטורי עובדת

  • פיטורי פנסיונרית בתקופת הקורונה
    אבי | 25/05/2020 22:17

    שלום,
    אמי בת 81 ועובדת מזה כ-10 שנים בחנות בגדים אשר נסגרה בתחילת הקורונה.
    מאז ועד היום אמי לא חזרה לעבודה, ועל פניו פוטרה כאשר החנות חזרה לפעילות - היא לא קבלה על כך הודעה / מכתב רשמי.
    האם אמי זכאית למתן הודעה מוקדמת של 30 יום ובהתאם לקבלת שכר / זכויות אחרות עד לקבלת אותו מכתב, ולמשך כל התקופה מחזרת החנות לפעילות כאילו עבדה בתקופה זו?
    מה הזכויות שלה בהנחה ואכן פוטרה?
    תודה מראש

    • פיטורי עובדת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 26/05/2020 09:35

      בוקר אור

      במידה והחנות חזרה לפעילות ובעלי החנות לא השיבו את אימך לעבודה - אזי היא אכן פוטרה. לכן אימך זכאית לקבל 30 ימים של הודעה מוקדמת - או בהתאם לאחוז משרתה וכן פ"פ מלאים. וכמןבן לערוך גמר חשבון, פדיון חופשה תשלום דמי הבראה וכו'...

      בהצלחה ורק בריאות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com