טענות לגבי תפקודו של כונס נכסים

  • שכ"ט כונס
    רשלנות כונס משליכה על שכ" | 25/05/2020 19:23

    שלום.
    כידוע כונס שהתמנה בביהמ"ש לענייני משפחה לפירוק השיתוף בדירת ירושה- שכרו עפ"י התקנות לא יעלה מעל
    4%. בדרך של מכר.
    שאלה- במידה והכונס לא פעל עפ"י צו פינוי לדייר שהתגורר בדירה וגרם לאיחור של שנה במסירת החזקה לרוכשים, ולא ביצע התמחרות בין מציעים, וכן לא הגיש בסמוך להסכם המכר חוו"ד שמאי,אלא הסתמך על חוו"ד שמאי - 2.5 שנים לפני ביצוע המכר. בכך גרם להפסדים ליורשים.
    האם זה סביר מצד היורשים לבקש לפסוק לו עקב הנ"ל
    2.5% מתמורת המכר או אף פחות מכך?
    אודה על תשובה בעניין!!

    • טענות לגבי תפקודו של כונס נכסים
      עו"ד מיקי חשמונאי | 08/06/2020 16:38

      שלום רב,

      לא היורשים הם ש"פוסקים" אל שכר טרחת הכונס, אלא ביהמ"ש, תחת הוראותיו הכונס פועל.
      אם אינכם מרוצים מתיפקודו, תוכלו להעלות את השגותיכם, בעת הגשת התגובה לבקשת הכונס, לפסוק את שכר טרחתו.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il