שאלה בנוגע לאירוע של גניבה מחנות

  • גניבה מחנות
    גניבה מחנות | 18/05/2020 17:06

    היי
    גנבתי מחנות מסויימת מוצרים והקב״ט תפס אותי לקח אותי לחדר צילם לי את התעודת זהות וביקש ממני לרשום עדות על מה שעשיתי ולאחר מכן שלח אותי לשלם על הפרטים הגנובים ואמר שלא יערב משטרה ושיחרר אותי

    האם הוא יכול לערב משטרה ולפתוח ולהמשיך את מה שקרה? או שברגע ששילמתי על הפריטים הוא צריך לעזוב איתי לנפשי?

    • שאלה בנוגע לאירוע של גניבה מחנות
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/05/2020 16:16

      פונה יקר, ההתנהלות של הקב"ט אינה מסודרת בחוק, אבל ככל והוא יפר את התחייבותו אלייך ויחליט לערב את המשטרה, אפשר בהחלט יהיה לתקוף את חוקיות העדות שנגבתה ממך, מבלי שהתאפשרה לך זכותך להיוועץ בעו"ד ולממש את זכות השתיקה- כך שניתן להתנגד לקבילות ההודאה שלך בפניו.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תשובה לתשובה
        גניבה מחנות | 24/05/2020 23:43

        היי,
        האם המעשה שלו לצלם את הת״ז שלי ולרשום עדות תקין? או שאני יכול לבקש ממנו להחזיר לי את התצלום ואת העדות בכדי שלא אהיה רשום ברשתות שלהם מבחינת זכותי לפרטיות ו שהפרטים שלי לא יהיו אצלו במערכות?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 25/05/2020 09:46

          פונה יקר, ככל והסכמת לאפשר לו לצלם את תעודת זהות ואף לרשום עדות על כך, הרי שהדבר תקין- שכן אתה ויתרת על זכותך לפרטיות בתמורה לכך שלא יזמין משטרה ויפתח לך תיק פלילי. למעשה אם תדרוש כעת את צילום תעודת הזהות ואת עדותך, סביר מאוד שהוא פשוט יאלץ להגיש כנגדך תלונה במשטרה ולא בטוח שזה מה שנכון עבורך.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • תשובה 3
            גניבה מחנות | 25/05/2020 14:38

            היי,
            תודה על התשובות.
            אבל אם בכל זאת הוא יחליט להגיש תלונה אז הוא מפר את ההסכם בנינו לא?
            וגם העדות שנתתי אמרת שזה לא קביל בבית משפט אז אין לו מה להוכיח כנגדי.
            פשוט לא הייתי רוצה שהפרטים האישיים שלי יסתובבו ברחבי הרשת .
            אם הוא יפיץ את הפרטים שלי אפשר לתבוע אותו על הפרה של זכות הפרטיות?

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 25/05/2020 15:18

              פונה יקר, מצבך המשפטי הוא עדין , שכן דרך המלך במקרה שאדם נתפס גונב בחנות היא להגיש כנגדו תלונה במשטרה-  במקרה הזה הוא הסכים לותר לך על התלונה ובתנאי  שתקח אחריות על מה שעשית, כולל הודאה בכתב ותשלום על הפריטים הגנובים וכן ביקש ממך את התעודת זהות וכפי הנראה התחייבות שלא תגיע יותר לרשת שלו- ככל וזה לא מתאים לך הוא יכול להגיש תלונה במשטרה ולא ניתן לטעון כי הפר את ההסכם, כי למעשה אתה מתחרט על ההסכמות שהגעת עליהם. לגבי האפשרות לתבוע אותו על הפרה של זכותך לפרטיות- הרי שיש לברר השאלה הזו עם הפורומים האזרחיים אצלנו

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              • תשובה
                גניבה מחנות | 31/05/2020 00:48

                היי,
                רציתי לדעת האם הוא יכול על דעת עצמו אחרי המקרה עדיין להגיש תלונה במשטרה למרות שסגרנו את המקרה הזה בנינו.
                ואיזו אופציה יש לי להגן על עצמי?

                והשאלה האם עדיף במקום כל הזמן לחשוש שהוא יגיש תלונה ללכת בעצמי לשם לבקש את הפרטים שלי חזרה ושיגיש תלונה?

                • המשך תשובה
                  גניבה מחנות | 31/05/2020 00:52

                  ושאלה נוספת
                  האם הוא יכול להפיץ את הפרטים שלי בכל הרשת וברשתות אחרות? כי זה פגיעה ממשית בפרטיותי