מס שבח במכירת 2 דירות

  • מס שבח במכירת שתי דירות
    אמנון | 24/05/2020 15:22

    ברשותי שתי דירות בשווי 1600K ו 2200K .
    במידה ואמכור את שניהן ואקנה בית אחר בסכום 4000K האם אצטרך לשלם על שניהן מס שבח ???
    ידוע לי שעל הראשונה בטוח אאלץ לשלם אבל על השנייה לא ידוע לי . אודה  על תשובתכם .

    • מס שבח במכירת 2 דירות
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 25/05/2020 11:42

      שלום אמנון,

      לאור שווי הדירות שצויין לא יחול עליך הפטור החד פעמי במכירת 2 דירות לצורך רכישת דירה חלופית.

      לפיכך תדרש לשלם מס שסח על הדירה הראשונה שתמכור ובתכנון נכון תוכל לקבל פטור במכירת הדירה השניה.

      מומלץ לפנות ליעוץ משפטי פרטני כדי לתכנן את המכירות באופן שיחסוך בתשלומי מס שבח.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מס שבח במכירת שתי דירות
        אמנון | 25/05/2020 20:28

        האם תוכלי לפרט בנושא של פטור מתשלום מס שבח על הדירה השניה ?? תודה רבה

        • מכירת הדירה השניה
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 02/06/2020 12:46

          לאחר מכירת הדירה הראשונה תשאר עם דירה יחידה וככל שתעמוד בתנאי הפטור (דירת מדורים, תושבות ישראלית, החזקת הדירה 18 חודשים לפחות ואי ניצול פטור ב 18 החודשים שקדמו למכירה) תהיה זכאי לפטור במכירתה.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com