ימי מחלה בתקופת הבידוד

  • דמי מחלה עקב בידוד ביתי
    sh | 24/05/2020 17:23

    שלום רב,

    אני עובד במקום עבודה שבו אני מועסק אך ורק בימי שישי, שבת וחגים.

    אני עובד כמעט כל שבת וחג למעט פעמים בודדות בשנה.

    בשל נגיף הקורונה נכנסתי לבידוד עקב חולה קורונה ששהה במקום עבודתי.

    זה קרה ביום שישי והודיעו לי על כך רק ביום חמישי (כשבוע לאחר מכן) שאני צריך להיכנס לבידוד... עקב הבידוד הפסדתי את שישי ושבת שבאו יום לאחר שהודיעו לי על הבידוד, וכמו כן, גם את חג ראשון של פסח שהיה ביום שלישי ורביעי (חמישה ימים לאחר שהודיעו לי להיכנס לבידוד)..

    המעסיק שילם לי 2 ימי עבודה של יום רגיל כדמי מחלה, בטענה שתקופת המחלה נספרת רק מאז שהודיעו לי על הבידוד ולכן שישי ושבת שהגיעו מיד אחר כך אני צריך לקבל רק תשלום חלקי מאוד, וחג ראשון של פסח אני לא אמור לקבל כלל "כי כבר מצאו לי מחליף" על אף שקבעתי חודשים שמראש שאעבוד חג ראשון של פסח.

    יש לציין שברשותי 6.5 ימי מחלה.

    על פי החוק להבנתי עליי לקבל את שישי שבת + חג ראשון של פסח - שכר מלא. האם אני צודק?

    תודה רבה!

    • ימי מחלה בתקופת הבידוד
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/05/2020 10:56

      בוקר אור

      במידה ויש לך ימי מחלה צבורים אזי אתה בהחלט זכאי לתשלום כל ימי המחלה עבור שהותך בבידוד. ימים בהם היית אמור לעבוד - האם היית אמור לעבוד בשבת?

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • ימי מחלה עקב בידוד ביתי
        Sh | 25/05/2020 11:22

        כן הייתי אמור לעבוד גם בשבת.
        כלומר לפי החוק צריכים לשלם לי את כל השכר שהייתי אמור לקבל אילו לא הייתי נכנס לבידוד?

        • המשך
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 26/05/2020 09:27

          לא. כפי שמשלמים ימי מחלה. על היום הראשון אין תשלום - וכו'

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com