הפסקת עבודה

  • הפסקת עבודה
    פרטי | 24/05/2020 09:09

    שלום,

    כאשר מנהל בית ספר לא משלם שכר או מדווח כראוי ויודע על כך, או משלמת שכר חלקי במשך כמה חודשים. וכן לא עומד בהתחייבות לדווח על העבודה כשנת התמחות. ובנוסף רומז שיכתים את שמי בראיונות עבודה בבתי ספר אחרים שאלך. אגב מנהל בית הספר מאוד היה מרוצה מעבודתי ורצה שאמשיך בשנה הבאה. הבעיה נוצרה שנאלצתי להעדר ממקום העבודה בשל חופשת מחלה לא צפויה שלי ושל אמא שלי. זומנתי לשיחה קשה שהפתיעה אותי הן התוכן והן צורת הדיבור התוכן התוקפנית והפוגענית. אני לא יכול להגיע למקום העבודה כי היחסים נהיו קשים מאוד ובלתי נסבלים. במשרד החינוך אני מופיע בהגדרה כעובד שעתי ולא תקופתי ולכן אין לי שום מחויבות לבית הספר בניגוד לטענת המנהל, שחותר בימים האחרונים לשנות את ההגדרה רטורי, כדי לחייב אותי להגיע לעבודה עד לסוף השנה.  האם אני חייב במצב זה להגיע לבית הספר? האם אי תשלום השכר נחשב להפרת חוזה שפוטר אתי מהמשך הגעה לעבודה? האם היעדרות בשל מחלה שלי ושל קרוב משפחה היא עילה לנזיפה או פיטורים? (אגב אני חושש מהמנהל)

    תודה רבה

    • הפסקת עבודה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/05/2020 11:13

      בוקר אור

      אני סבורה במקרה שלך שההתנהלות חייבת להיות שקולה מאוד.

      התיאור שלך הוא לא פשוט - הפרה והרעה של תנאי עבודה במערכת סבוכה ומורכבת אבל בהחלט לא פרוצה .0במידה ואתה עובד של משרד החינוך).

      לא ציינת האם מדובר במערכת החינוך הפורמלי או במוסד ששייך למערכת החינוך או במוסד פרטי.

      אודה לפרט הנ"ל על מנת שאוכל לייעץ לך באופן מדויק ונכון ככל האפשר.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

    • הפסקת עבודה
      פרטי | 01/06/2020 13:26

      בית ספר ממלכתי חנוך פורמלי. למה הכוונה התנהלות שקולה? כעקרון לא דווחה עליי נכון גם להיום כעובד לתקופה אלא שעתי. אני גם לא רוצה לחזור לעבוד תחת מנהל כזה. בנוסף אני עדין עם אמא שלי ומטפל בה

      תודה