האם זה רעיון טוב להגיש עכשו תביעת רשלנות רפואית?

  • עיתוי עבור תביעת רשלנות רפואית - קורונה
    דני | 25/05/2020 10:54

    שלום, שאלה אולי קצת כללית, עכשיו בתקופת הקורונה והפוסט קורונה, כשכולם בעד הצוות הרפואי... וכולם משתחווים להם... ובצדק כן.
    האם זה זמן טוב לתבוע על רשלנות רפואית? האם יש סיכוי שבתי המשפט יהיו בעדם לאות סולידריות ובגלל המצפון שלהם?
    אני שוקל להתחיל בהליך תביעה עבור בתי בגלל חשש לרשלנות רפואית בלידה... (אחרי הלידה היא היתה מורדמת כמה ימים בגלל "חיידק קטלני")
    האם לחכות עם זה? בגלל העיתוי...

    • האם זה רעיון טוב להגיש עכשו תביעת רשלנות רפואית?
      עו"ד ורד פרי | 26/05/2020 15:06

      שלום דני,

      חשוב להסביר את התהליך המורכב והארוך בו מתבררת תביעת רשלנות רפואית.
      כדי להגיש את התביעה - יש צורך בהכנה ארוכה, שעלולה לקחת חודשים רבים: יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי, לבדוק מה מתוך התיעוד הרפואי רלבנטי, להעביר את המסמכים ליעוץ רפואי, לדאוג לקבלת חוות דעת של רופא מומחה בתחום אשר תאמר שהטיפול הרפואי היה רשלני, ורק אז ניתן להכין את כתב התביעה.
      לאחר הגשת כתב התביעה - יש לנתבעים לפחות חודשיים להגשת כתב הגנה מטעמם, ובפועל נדרש זמן רב הרבה יותר. למשל - תקופת פגרת הקיץ לא נספרת במניין הימים בהם יש להגיש כתב הגנה, ובדרך כלל אם הנתבעים מבקשים ארכה להגשת כתב ההגנה - בקשתם מתקבלת. מהנסיון שלי - כתבי הגנה מוגשים לפעמים חצי שנה לאחר הגשת התביעה.
      רק לאחר מכן נקבע דיון ראשון בתביעה - וגם כאן עלולה להיות המתנה ארוכה.
      הפועל היוצא מהאמור הוא שגם תביעה שתוגש מחר, לא תגיע לדיון ראשון בפני בית-משפט אלא בעוד מספר רב של חודשים.
      לכן - אין כל מקום לחשש שאהדת הציבור לצוותים הרפואיים תשפיע על בירור התביעה.
      אם התביעה מוכנה - תגיש אותה. אם צריך להתחיל להכין אותה - יש לפניך הליך ארוך - וממילא עד אז האוירה תהיה אחרת.
      ומעל כל זאת - השופטים בפניהם נדונות תביעות רשלנות רפואית הם שופטים מקצועיים. חלק מחמירים יותר עם הצוותים הרפואיים, וחלק מחמירים יותר עם התובעים - אבל השיקולים שלהם ענייניים, ועליהם לנמק החלטותיהם. גם מסיבה זו אין לך מקום לחשש.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il