דיווח למעסיק על הרשעה של עובד ועוד

  • דיווח על עבריין
    דוד | 24/05/2020 01:13

    נסעתי ברכב שלי ונהג חמום מוח התעצבן,השתולל בכביש,תקף ופצע אותי פיזית.התלוננתי במשטרה ובסופו של דבר הוא הודה והורשע ונגזרו עליו 2 עונשים (של"צ+מאסר על תנאי)

    לא הייתי במשפט=התקשרו והודיעו לי על תוצאות המשפט אחרי שהתביעה המשטרתית/המדינה הגישה נגדו כתב אישום.

    לפי מה שידוע לי הוא עובד ציבור וכנראה מסתיר את ההרשעה שלו-הם לא אמורים לקבל דיווח אוטומטי שמתנהלת חקירה פלילית כנגד עובד שלהם ושהוגש נגדו כתב אישום ושהוא הורשע (העבירה נעשתה מחוץ לעבודה)?

    ראיתי שיש אפשרות לפנות בצורה אנונימית למבקר המקום הציבורי שבו הוא עובד-אם אני כותב למבקר שבושה שעובד כזה עובד אצלהם ומצרף קישור שמצאתי בגוגל אחרי שמחפשים את השם שלו שמראה שהוא הורשע אני עובר עבירה כלשהי?

    גיליתי שבעבר הוא גם תקף מישהו וגם בפעם הקודמת לא קיבל מאסר.פניתי אליו כדי לקבל פיצויי ובשיחה גילחתי שהוא בירר עליי פרטים ויודע איפה אני גר וכ"ו ובסוף אמר משפט שאדם אובייקטיבי יכול לפרש כאיום-פניתי למשטרה והם לא עשו כלום וסגרו את התיק (יש לו מאסר על תנאי-כדאי לפנות לעו"ד פלילי ולהגיש קובלנה פלילית?)

    לדעתי הוא מטורף ופסיכופת ויכול לנקום בי בעתיד ולברוח למדינה אחרת שאין איתה הסכם הסגרה ולהסתתר שם (יש לו בנוסף לאזרחות הישראלית אזרחות רוסית/אוקראינית)

    הגשתי תביעה קטנה נגדו על הנזק שנגרם לי ונקבע תאריך דיון לעוד כמה חודשים.

    יש משפט שאומר הקם להורגך השכם להורגו-אני לא יודע מה לעשות...

    • דיווח למעסיק על הרשעה של עובד ועוד
      עו"ד אמיר מורשתי | 25/05/2020 09:35

      דוד יקר, קראתי בעיון רב את שאלתך ונראה לי שהתחושות הנפשיות הקשות שיש לך מהתקרית שעברת עם הנאשם והחרדה ממנו  לא מאפשרות לך לראות את המקרה מבחינה אובייקטיבית ומכאן שהמשך ההתנהלות שלך סביב האירוע מבלי לקבל ייעוץ משפטי רציני, עלול להסב לך נזקים נפשייים רבים. ברמה העקרונית, אתה יכול להעביר דיווח למעסיק על עובד ציבור שהורשע ואין צורך להוסיף שזו בושה שהוא מועסק במקום.  הפנייה לפיצוי ממנו צריכה , ראוי שלא תעשה ישירות על ידך כאם ע"י עו"ד תוך התבססות על כתב האישום והכרעת הדין במשפטו - העובדה שהוא יודע עליך פרטים כגון היכן אתה גר נעוצה כנראה בכך שהוא קיבל את הפרטים הללו במסגרת חומר הראיות של משפטו - שכן הללו מופיעים בכותרת של חקירתך כעד.   מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי