הודעה מוקדמת

  • מניין ימים בהודעת התפטרות – לפי חוק/המקובל בתחום?
    טל | 24/05/2020 13:07

    שלום רב,

    מזה ארבע שנים וחצי אני מועסקת כעובדת מיקור חוץ באגף מחשוב במשרד ממשלתי.

    אני מעוניינת להתפטר וכמובן להגיש הודעה מוקדמת, בהתאם לחוק.

    ולשאלתי,

    בתחום שלי מקובל לתת הודעה מוקדמת בת 45 יום – מצד המעביד ו/או מצד העובד במקרה של פיטורים או

    התפטרות, בהתאמה.

    בחוזה שנחתם מולי, נכתב כי במקרה של פיטורים או התפטרות כל אחד מהצדדים מחויב ליתן הודעה מוקדמת בת 30 יום בלבד.

    מניחה שזו הייתה טעות מצידו של המעסיק, אך זה החוזה החתום.

    מאחר וסביבת העבודה בה אני עובדת כיום היא משפילה ועוינת, אני מעוניינת לסיים את תפקידי שם בהקדם האפשרי.

    האם לפי חוק ולפי החוזה שבידי, מותר לי ליתן הודעה מוקדמת בת 30 יום מראש בלבד, גם אם מקובל ליתן הודעה בת 45 יום בתחום בו אני מועסקת?

    תודה רבה,

    טל

    • הודעה מוקדמת
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 25/05/2020 11:10

      בוקר טוב

      ההודעה המוקדמת המחויבת ע"פ הדין היא 30 ימים בלבד.

      לכן הודעה מצידך של 30 ימים - היא לגיטימית בהחלט.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com