"אני רוצה לעבוד כמאבטח בנתב"ג, אבל לפני כמה שנים הורשעתי בפלילים"

  • מחיקת הרשעה
    נועם | 23/05/2020 15:25

    לפני כמה שנים הורשעתי בתקיפה שלא הייתה ובעזרת עו"ד פלילי הוגשה בקשה לנשיא המדינה שקיבל את הבקשה ומחק את ההרשעה! עכשיו ברצוני לשרת כמאבטח בנתב"ג או בעבודה עם נשק כגון שב"ס משטרה האם זה אפשרי הייתה לי רק הרשעה אחת בחיים! ומעולם לא הסתבכתי בשום דבר אחר האם תינתן לי האפשרות לעבוד או מי שקיבל הרשעה בבית משפט זה לכל החיים אשמח לקבל תשובה!!!

    • "אני רוצה לעבוד כמאבטח בנתב"ג, אבל לפני כמה שנים הורשעתי בפלילים"
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/05/2020 17:56

      נועם שלום,

      בהתאם לסעיף 20 לחוק המרשם הפלילי ותקנת השבים :" 20. (א) מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע, וכל פסול שנפסל בשל ההרשעה, בין מכוח חיקוק ובין מכוח פסק דין, לרבות פסק דין בהליך משמעתי, בטל מיום המחיקה; אולם אין במחיקה כדי להשפיע על מה שנעשה עקב ההרשעה.
                (ב) ראיה שיש בה גילוי הרשעה שנמחקה לא תהיה קבילה בהליך משפטי או לפני גוף או אדם הממלאים תפקיד ציבורי על פי דין, אלא אם מסר אותה ביודעין מי שהרשעתו נמחקה.
                (ג) בהליך כאמור בסעיף קטן (ב) לא יישאל אדם שאלות לגילוי הרשעה שנמחקה, ואם נשאל לא יהיה חייב להשיב.
                (ד) שאלה בדבר עברו הפלילי של אדם תיחשב כאילו אינה מתייחסת להרשעה שנמחקה; על אף חובה המוטלת על פי דין או הסכם, לא ישא אדם באחריות פלילית או אחרת בשל הימנעותו מלגלות הרשעה שנמחקה, והימנעות מלגלות הרשעה שנמחקה לא תיחשב כהעלמת עובדה.
                (ה) מידע על הרשעה שנמחקה לא יובא בחשבון לענין כל דין, אלא בידי גוף מן המפורטים בפרטים (ב) עד (ה) שבתוספת הראשונה"

      כלומר, למעט גופים מעטים מאוד כגון המוסד, המלמ"ב, נשיא המידנה, יו"ר הכנסת וכו' המנויים בפרטים (ב) עד (ה) לתוספת הראשונה של החוק, אין כל סיבה שתמנע ממך האפשרות לעבוד כמאבטח בנתב"ג, או בעבודה עם נשק כגון שב"ס או משטרה. מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי