ביטול הערת אזהרה

  • ביטול הערת אזהרה בנסח טאבו
    קובי | 23/05/2020 11:39

    שלום רב,
    אני סיימתי את כל המשכנתא שלי בדירה ברשותי.
    כרגע הבניין שלנו עובר רישום בטאבו וכשהוצאתי נסח טאבו לתדהמתי ראיתי שיש עדין הערת אזהרה
    על הנכס.
    דיברתי עם הבנק והוא אמר שבגלל שהחלקה עברה פרצלציה החלקה השתנתה ולכן צריך אישור פרצלציה ואני צריך ללכת לקבלן.
    הקבלן אומר שהבנק מדבר שטויות ואין לא אפשרות להביא אישור כזה.
    כרגע אני נמצא בין הבנק לקבלן שכל אחד זורק אחד לשני.
    יש לציין שקיבלתי מכתב מהבנק על ביטול התחייבות לרישום משכנתא שהייתה מיועדת לקבלן ועדין יש רישום של הערת אזהרה.
    מה עליי לעשות?
    תודה
    קובי

    • ביטול הערת אזהרה
      עו"ד מיכאל שטרית | 24/05/2020 08:20

      אם התקבל ביטול התחייבות לרישום משכנתא ואישור סילוק של המשכנתא- אזי אין כל מניעה לביטול הערת האזהרה.

      יחד עם זאת, אם המניעה היא נוכח פערים בין הרישום בבנק לבין הרישום בלשכת רישום המקרקעין רצוי לפנות לייעוץ משפטי לצורך הסדרת העניין

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il