פיטורין אם חד הורית

  • פיטורין - חד הורית
    יאנה | 21/05/2020 15:18

    שלום

    אני מלווה אם חד הורית +2 ילדים בכיתה א . היא הוצאה לחלת בחודש מרץ בגלל שלילדים לא היתה מסגרת. לפני כשבוע גילינו שלא זכאית לדמי אבטלה מכיוון שמקבלת מזונות מהביטוח הלאומי. כבר חודשיים שאין לה הכנסה. חשבון הבנק כבר עוקל. לפני יומיים קיבלה הודעת פיטורין. מה שאומר שלא תהיה לה הכנסה מדמי אבטלה עד שתמצא עבודה. היא עובדת במוקד כמעט 4 שנים: 3 שנים המוקד הופעל ע"י חברה אחת ובשנה האחרונה החברה התחלפה. בהודעת הפיטורין שקיבלה כתוב שלא זכאית לפיצוים כי לוקחים בחשבון רק את התקופה של המעסיק הנוכחי כאשר אצל המעסיק הזה היתה אמורה לסגור שנה בחודש הנוכחי. הם כתבו לה שהיא לא זכאית לפיצויי פיטורין כי החודשים של החל"ת לא נלקחים בחשבון.

    הם טוענים כי מפטרים עקב קיצוצים. היא אומרת שהיא חושבת שמפטרים כי מחסירה יותר מעובדות אחרות כי בגלל שהיא חד הורית היא צריכה להיות עם הילדים אם הם חולים, למשל.

    האם מה שכתוב לגבי הפיצויים הוא מידע נכון?

    האם יש מידע שחשוב לדעת לקראת השימוע?

    תודה

    • פיטורין אם חד הורית
      עו"ד לילך אקרמן | 23/05/2020 23:00

      שלום רב

      ראשית הייתי מציעה לפנות לעו"ד המתעסק בתחום וככל וישנו קושי כלכלי אז לשיל או לשכר מצווה של לשכת עורכי הדין.

      יש לבחון את חילופי המעסיקים שנעשו. ככל והמעסיק הקודם ביצע איתה גמר חשבון, שילם לה פיצויים ובעצם אצל המעסיק החדש הוותק שלה התחיל מחדש אז זה משהו אחד וככל ולא אז זה משהו אחר. כמו כן תקופת החלת נחשבת לצורך הוותק אך לא לצורך הזכויות כך שעל פניו ייתכן והיא אכן זכאית לפיצוים רק בגין חלק מהתקופה אך בכל מקרה מרבית הפיצויים אמורים להיות גם כך בקופת הפיצויים שלה ויש להבין מה הפער .

      באשר לסיבת הפיטורים- ככל ואכן היא היחידה שמפוטרת/ שלאחר פיטוריה יעסיקו אחרת במקומה אז ניתן יהיה לטעון כי הסיבה לשימוע היא אינה הסיבה לפיטורים. בכל מקרה ככל וישנו חשש כזה יש להעלותו בשימוע. יש לוודא כי עורכים פרוטוקול שימוע מסודר ולקרוא אותו היטב טרם חותמים עליו כי הוא משקך אכן את שארע בשימוע.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il