פיצוי במקום הסגרה למשטרה

  • גנב נתפס ומציע פיצוי בתנאי לא לערב משטרה
    avi | 21/05/2020 01:10

    בעל חנות הרגיש חוסר במוצר מסויים , התקין מצלמה שתיעדה לקוח גונב המוצר לפחות 3 פעמים..

    תפס הלקוח על חם והודה והתנצל הציע פיצוי כספי עבור הנזק שגרם בתנאי לא לערב משטרה בגלל שמתכוון ללכת לצבא ?. האם זה הסכם חוקי בין שני הצדדים גם במקרה שיפצה אותו לכסות הנזק שגרם אותו ( הגיוני כמובן)?

    • פיצוי במקום הסגרה למשטרה
      עו"ד גיל קראוס | 21/05/2020 17:14

      שלום רב,

      בעיקרון על עבירה פלילית יש לדווח למשטרה. יחד עם זאת, ברור שאם לא תדווח המשטרה לא אמורה לדעת מכך ולא יינקטו נגדו הליכים כלשהם.

      אם תחליט לקבל תמורה כספית במקום להגיש תלונה במשטרה זו החלטה לגיטימית שלך ולשיקול דעתך.

      כמובן שאם מצד שני "תסחוט" אותו ותבקש סכומים לא הגיוניים רק כדי שלא להתלונן במשטרה, אתה חושף את עצמך לתלונה נגדית.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • זו החלטה לגיטימית לקבל דמי שתיקה?
        שאול | 27/05/2020 17:03

        ואם בעל החנות, אחרי שיקבל את דמי השתיקה, בכל זאת יתלונן במשטרה, והגנב יועמד לדין, יורשע ויוטל עליו קנס. האם תהיה לגנב עילת תביעה נגד בעל החנות, שיחזיר לו את דמי השתיקה ואת סכום הקנס בתוספת הפרשי הצמדה וריבית, ושיפצה אותו גם על הפגיעה בשמו הטוב (הרישום הפלילי)?