איך לשמר כיסוי ביטוחי וזכויות פנסיוניות כשעוזבים מקום עבודה

  • העברת הביטוחים ממקום העבודה לפרטי
    רעות | 20/05/2020 23:51

    יש לי בטוחים ממקום העבודה שלי - פנסיה, אובדן כושר עבודה וביטוח בריאות אשר חתמתי על ההסכמים מולם כשהתחלתי לעבוד שם לפני כמה שנים.

    בשנה האחרונה קרה מקרה ואובחנתי במחלה אשר נקבעה לי נכות של 100% אובדן כושר עבודה.
    תבעתי את הביטוחים פנסיה ואובדן כושר ואני מקבלת משניהם מידי חודש קצבה.

    אני כרגע מוגדרת במקום העבודה בחל״ת.

    אך כיוון שאין כנראה צפי לחזרתי לכושר עבודה ברצוני לסיים את קשר העובד מעסיק.

    אני רוצה להמשיך לשלם את הביטוחים באופן פרטי כדי לא לאבד את הביטוחים שלי ולהישאר עם הביטוחים הקיימים.
    בביטוח הבריאות אני יודעת שהם צריכים לתת לי הצעה חדשה ולהשוות תנאים ללא הצהרת בריאות חדשה.

    מהי הדרך הנכונה להבטיח את המשך הביטוחים?

    שלא יקרה מצב שמחריגים את המחלה בהצהרת בריאות?

    במידה וצריך ייעוץ מעבר לשאלה אשמח לפנות לעוד לפגישת ייעוץ.

    • איך לשמר כיסוי ביטוחי וזכויות פנסיוניות כשעוזבים מקום עבודה
      עו"ד מיטל ירון | 21/05/2020 08:52

      בוקר טוב רעות,

      בעת עזיבת עבודה יש לפנות לחברת הביטוח ולבקש להעביר את הפוליסות שהיו בבעלות המעביד לבעלותך. ישנם טפסים יעודים לכך (טופס הודעה על עזיבת עבודה וטופס בקשה לשמירת הכיסויים הביטוחיים ושמירת הזכויות לאחר עזיבת עבודה/טופס עזיבת עבודה והמשך הנחיות).

      כמו כן, תדרשי לחתום על הוראת קבע על מנת לאפשר לחברת הביטוח לגבות ממך פרמיות ביטוח אם כאשר תוכלי לשוב לעבודה. כל עוד חברת הביטוח מכירה בכך שאבדת את כושרך לעבוד ממילא את משוחררת מתשלום פרמיות בפוליסות בהן קיים סעיף שחרור מתשלום פרמיות במקרה של אובדן כושר עבודה.
      בפוליסות שאינן כוללות סעיף כזה תאלצי לשלם את הפרמיות בעצמך.

      מדובר בהליך שגרתי וניתן לעשותו באמצעות סוכן ביטוח.

      מאחלת לך רפואה שלמה.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • את הטפסים ממי מבקשים מהמעסיק או מחברת הביטוח?
        רעות | 21/05/2020 11:43

        תודה רבה על הייעוץ.
        עזרת לי מאוד.

        • אילו מסמכים יש להמציא למבטחת בעת עזיבת עבודה?
          עו"ד מיטל ירון | 21/05/2020 17:38

          הי רעות,

          שמחתי לעזור. :)

          הטפסים נמצאים באתר של כל חברת ביטוח ויש אותם גם לסוכן הביטוח. בדרך כלל הטפסים די פשוטים אבל ממליצה לך לעשות את זה דרך הסוכן שיסמן את האופציה הנכונה בטופס.

          גם המעביד צריך לחתום על טופס עזיבת עבודה (טופס 161) ולכן כדאי שהסוכן יהיה מעורב.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law