הגשת דו"ח ישן

  • מס' הכנסה ישן
    מיכל צור | 20/05/2020 13:19

    שלום

    לבעלי יש תיק במס הכנסה שלא נסגר לגמרייי מכיון שלא  הוגש דוח על שנת 2005. על מנת לסגור את התיק לגמרי הם מבקשים את הדוח. אנו צריכים להוציא את הדוח ממעמ כי הוא לא זוכר כלום מהשנה הזאת שהוא ניסה להקים עסק ללא הצלחה.
    השאלה היא האם יש איזה שהם חובות על הנושא הזה? עברו 15 שנה מאז האם יכול להצטבר חוב על זה שהוא לא הגיש משנת 2005? תודה

    • הגשת דו"ח ישן
      עו"ד משה (מוש) גבע | 22/05/2020 10:20

      הגשת הדו"ח החסר יכולה להניב חובות כדלקמן:
      יתרת מס- אם המס ששולם באותה שנה שונה מהמס בחישוב שיראה הדו"ח תיווצר יתרה (זכות/חובה). על יתרה זו תצטבר ריבית והצמדה מאז אותה שנה ועד היום.
      קנסות- על עצם ההגשה המאוד מאוחרת. על הקנסות ניתן לבקש הקלה/ביטול, וסביר להניח שילכו לקראתכם.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il