האם ביה"ד יכול לכפות החזרה של עובד לאחר פיטורים?

  • תביעה נגד ההסתדרות
    דוד | 19/05/2020 22:40

    עבדתי 3 שנים בתקן עובד מדינה ארעי ופוטרתי בהליך לא תקין כמו כן סבלתי כל השנים ממנהל ערבי שהתנכל אליי כנראה על רקע גזעני.

    הוועד המקומי שהכיר אותי התנגד לפיטורים והוועד מעליו של המחוז כנראה הסכים לפיטורים  (בניגוד לוועד המקומי) למרות שהוא לא מכיר אותי (הוא פשוט האמין לכל מה שהמנהלים אמרו)

    כשקיבלתי את הזימון לשימוע בהמלצת הוועד המקומי פניתי להסתדרות עובדי המדינה,בהסתדרות לא ממש התאמצו ואחרי לחץ של הוועד המקומי העו"ד בהסתדרות הסכימה בסה"כ להוציא מכתב שבו הם מבקשים לבטל את הפיטורים מה שכצפוי לא עזר.לא יכולתי לשלם 25000 ש"ח לעו"ד פרטי וההסתדרות לא עזרה ולא הגישה צו מניעה.אני כבר שנתיים אחרי הפיטורים,הוגשה תביעה לבית הדין לעבודה כנגד החברה וכרגע אנחנו בשלב שצריכים להגיש הוכחות.

    אם בית המשפט יתרשם מההעוול שנעשה לי יש מצב שהוא יתן צו ויחזיר אותי לעבודה בשירות המדינה אחרי כל כך הרבה זמן (הפיטורים פגעו בי מאוד מאוד וחשוב לי)?

    אחרי המשפט בהנחה שאזכה בו אפשר לתבוע את ההסתדרות על כך שלא התאמצה והתרשלה בהגנה עליי?

    • האם ביה"ד יכול לכפות החזרה של עובד לאחר פיטורים?
      עו"ד אחוה פודים | 20/05/2020 09:27

      שלום רב,

      הסיכוי שביה"ד יחזיר אותך לעבודה אינו גבוה, עד כדי בלתי אפשרי (תמיד יש סיכוי, אך במקרה כזה הסיכוי מאוד מאוד נמוך).

      גם כאשר העובד עדיין עובד ומועמד לפיטורים, ביה"ד כמעט שלא משתמש בסמכותו זו ועושה זאת בזהירות יתרה, אז כאשר עובד אינו במערכת כבר שנתיים הסיכוי מאוד קלוש.

      למרות האמור לעיל, במידה וימצא שהפיטורים לא היו חוקיים, הרי שניתן יהיה לפסוק לך פיצוי כספי בגין כך.

      ככל שההסתדרות ייצגה אותך באופן רשלני, ניתן להגיש כנגדם תביעה.

      בברכה,

      אחוה פודים, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      סניף ירושלים: יפו 33, בית יואל, קומה 1
      סניף באר שבע: בן צבי 10, מגדל הרכבת, קומה 5
      טל: 02-6254646 ; מייל: achva.law@gmail.com