השתתפות דייר מוגן בתיקון ליקויים בבניין

  • השתתפות בתשלום ליקויים בביניין כדייר דמי מפתח
    לוגי | 19/05/2020 13:31

    שלום
    ידוע לי שעל פי חוק כדייר מוגן בדמ"פ במידה,ומתבצע תיקון בבניין עלי לשאת במחצית מהסכום שנדרש מבעל הבית לשלם בחלוקה,שווה,בין שאר בעלי הדירות / עסקים בבניין
    מה קורה כאשר החלוקה בסכום אינה נכונה והוועד מחליט לחלק את התשלום בין 8 מתוך 10 דיירים ומבקש מבעל הבית דרישה לשלם סכום לא נכון ( שהוא אכן שילם ומציג לי קבלה )
    גם אז עלי לשלם לבעל הבית את מחצית הסכום שהוא שילם ?
    בוא ניקח דוגמא :
    10 בעלי דירות/ עסקים בבניין עלות סכום תיקון 10.000
    כל בעל דירה/ עסק אמור לשלם 1000
    אני אמור לשלם לבעל הבית 500
    מה קורה כאשר בעל הבית מציג לי קבלה,שהוא שילם 1250 ?
    ( ד"א הסכום במקרה שלי גבוה,הרבה יותר )

    האם יש לי דרך בנוסף להצגת הדברים בפניו ופעולה חשבונאית פשוטה לסרב,לשלם את הסכום הלא מוצדק
    מה יקרה להבא אם יחלקו את עלות התיקון בין 60? מבעלי הדירות / עסקים בביניין
    גם אז כל סכום שיציג לי בעל הבית לתשלום יהיה קביל ?
    האם "התעקשות" מצידי לא לשלם לבעל הבית את הסכום שהוא מבקש ממני עד שחלוקת הסכום בין כל הדיירים תיהיה שווה היא הפרה חוזית בינינו ?

    * כדייר בדמי מפתח אין לי מעמד מול ועד הבית

    • השתתפות דייר מוגן בתיקון ליקויים בבניין
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/05/2020 15:24

      שלום רב,

      על הדייר המוגן להשתתף במחצית ההוצאות אותן חייב בעל הבית לבצע. בעל הבית איננו חייב יותר מכפי חלקו בהשתתפות בהוצאות הבית המשותף על פי התקנון והדייר איננו חייב אלא ב 50% מהתשלום המתיחס לדירתו.

      ניתן להניח כי גם לבעל הבית יש אינטרס להקטין את התשלומים החלים עליו ולא לשלם יותר מכפי חלקו. אם בכל זאת אתה נדרש לשלם יותר תוכל לפנות לבית הדין לשכירות בתביעה כנגד בעל הבית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com