זכויות נפגעת עבירת רכוש

  • נפגעת עבירה (פלילי)
    נורית | 18/05/2020 15:21

    אני נפגעת עבירה (פלילי). מדובר בכמה שנים מאז שהגשתי תלונה על זיוף ומרמה של מסמכים. הטיפול עבר לפרקליטות.

    לאחר לא מעט ניסיונות להעמיד את האדם לדין כי המשטרה לא הגיעה לכתובתו האמיתית או סיבות אחרות, הצליחה הפרקליטות להביאו לדיון פעם אחת או פעמיים. בחודש מרץ האחרון נקבע דיון אך נדחה בגלל אי קיום דיונים בבתי המשפט בשל מגיפת הקורונה. אני לא מעורבת בשלב זה. רק מודיעים לי מתי יש דיון, . ידוע לי שיש לי זכויות רבות כנפגעת עבירה ואני מעוניינת לממש זכויות אלה, מיד, אפילו עוד לפני הדיון הקרוב שאינני יודעת על התאריך עדיין. כיצד אני עושה זאת. עלי לציין שאני פנסיונרית ומתקיימת רק מפנסיה לא גבוהה ולכן האם יש צעדים שאני יכולה לעשות בעצמי או אני חייבת להיות מיוצגת ע"י עו"ד המתמחה בפלילים. תודה

    • זכויות נפגעת עבירת רכוש
      עו"ד אמיר מורשתי | 24/05/2020 16:12

      נורית יקרה, ככל נפגעת עבירה יש לך זכות להיות מיודעת לגבי השלב בו מצוי ההליך הפלילי לרבות מועדיו כמובן. בנוסף, יש לך אפשרות לבקש לעיין בכתב האישום ואף לקבל העתק ממנו.  זאת ועוד, זכותך גם להגיש באמצעות התובע בתיק הצהרה לגבי כל פגיעה ונזק שנגרמו לך בשל העבירה, לרבות נזקים נפשיים בנוסף לנזקים הממוניים. הגם שהחוק מקנה הזכות להשמיע את עמדתך לגבי הסדר טיעון שמתגבש רק למי שהוא נפגע עבירת מין או אלימות חמורה, הרי שלרוב אם נפגע העבירה מבקש זאת במפורש, יבקשו, לפנים משורת הדין לשמוע את עמדתך.

      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי