כוננות לפנסיה תקציבית

  • חישוב ימי כוננות לפנסיה תקציבית.
    דוד | 17/05/2020 21:57

    שלום. עבדתי ברשות מקומית ויצאתי לפנסיה תקציביתלפני כחודשיים , לאחר 29 שנים.
    מיום עבודתי משנת 1991 ועד סוף פברואר 2020 קיבלתי תוספת שכר 15 ימי כוננות באופן קבוע וללא דיווח.(יש לי גם הסכם שכר)
    לציין עקב תפקידי ימי כוננות היו ימים אקטיביים ומעשיים באופן משמעותי.
    ולא חושב לי שכר פנסיה ממרכיב 15 ימי כוננות.האם זכותי לדרוש חישוב מחדש של שכר הפנסיה ותוספת  מרכיב שכר הכוננות לפנסיה?

    • כוננות לפנסיה תקציבית
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 19/05/2020 09:35

      בוקר אור

      על מנת להשיבך יש לבדוק ע"פ ההסכמים החלים עליך , חוק הגמלאות  האם ימים אלה נחשבים כרכיבים לפנסיה. וכמובן לבדוק את העובדות לפי ההלכה פסוקה שקובעת שהמבחן העומד בפני בית הדין בבואו לבחון האם רכיב מסוים בשכר הינו חלק מהשכר הקובע, הוא מבחן התנאי. דהיינו, האם תשלום הרכיב היה תלוי בתנאי או בגורם מסוים. לגבי תוספת כוננות, הלכה פסוקה היא כי מדובר בחלק משכר היסוד כל אימת שהכוננות משולמת לעובד ללא קשר לתנאי העבודה.

      עם זאת, במידה והכוננות הייתה תוספת אשר שולמה לעובד בעבור נכונות מתמדת, אי נוחות מתמדת, או דריכות מתמדת, והלכה למעשה העובד נדרש להתייצב לעבודה בשל קריאת פתע, ייתכן ותוספת הכוננות איננה פיקטיבית. במקרים אלו, מדובר בתוספת אשר משולמת לעובד בשל מוכנותו להתייצב לעבודה מחוץ לשעות הרגילות, בשל קריאה או תקלה. במקרים אלו, קיים תנאי לתשלומה והיא נחשבת כתוספת אמיתית שאינה חלק משכרו של העובד.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com