יפוי כח בלתי חוזר להעברת נכס

  • יפוי כח
    אנה | 17/05/2020 16:37

    שלום!

    בפס"ד גירושין (בתנאי שאין הסכם גירושין) הוחלט "מחצית מהסכום ...תועבר לבעל יחד עם קבלת ייפויי הכח". מדובר על יפוי כח בלתי חוזר להעברת זכויות בנכס.

    השאלה: האם אפשר לומר חד משמאית שיפוי כח צריך להיות על שם שלי, שגרוש ממנה ומייפה כוכה אלי.

    אבקש לשים לב לא על איזה צריך להיות יפוי כח לפי כל ההגדרות של היפוי כח אלא רק לעל מה שכתוב בהחלטה (אפילו שזה נשמה מוזר)

    כתוב - "אני מקבלת יפוי כח"

    . האם יפוי כח לא לטובת שם שלי, למה הוא צריך להיות בידיים שלי, מה אני יכולה לעשות עתו, למה אני צריכה את היפוי כח של בן אדם אחר?

    אשמך לפרט משהו בנוסף ולצרף מסמך.

    בכבוד רב אנה

    • יפוי כח בלתי חוזר להעברת נכס
      עו"ד מיקי חשמונאי | 26/05/2020 16:54

      שלום רב,

      יש לקרוא את כל הוראות ההסכם, בנוגע להעברת הנכס מאחד לשני, לרבות ההוראות לגבי מקבל יפי הכח, כדי לתת מענה מדוייק.
      ברור שמתן יפוי כח לאחר (אלא אם כן מדובר בעו"ד שאמור לבצע את ההעברה בפועל), אינו נותן מענה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il