הבהרה

  • בקשת הבהרה לשאלה ששאלתי לגבי הארכת חל"ת
    אבי | 17/05/2020 14:33

    שוב כאמור הוצאתי ע"י המעסיק לחל"ת עד ה-19.5 כולל, אמש שלח לי המעסיק מכתב שבו הוא מודיע לי על המשך החופשה ללא תשלום החל מה20.5.20 ועד להודעה חדשה וזאת עקב ירידה בפעילות העסקית.

      1. אני רוצה לוודא האם אני  יכול להודיע למעסיק שלי בסוף חודש מאי שאו שיחזיר אותי לעבודה או שיפטר אותי החל מה-1.6 (בתקווה שאולי המקום יעבור לפעילות רגילה לכן אני מעוניין לחכות עוד 10 ימים) או שעליי לעשות זאת רק עד ה-20.5 שהוא תאריך סיום החל"ת המקורי.

      רב תודות על ההבהרה!

    • הבהרה
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 19/05/2020 09:16

      בוקר אור,

      חל"ת אינה יכולה להיות תקופה בלתי מוגבלת ולכן אתה בהחלט רשאי לבקש מועד חזרה לעבודה משוער.

      במידה ולא תחזור לעבודה או שהמועד לא ישתנה בהחלט תוכל להתפטר בדין מפוטר.

      כל זאת בהנחה כי המעסיק באמת לא חזר לפעילות עסקית בגלל הנחיות משר הבריאות.

      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com