קנס בנת"צ

  • עקיפה דרך נתיב תחבורה ציבורית.
    משה | 17/05/2020 12:07

    שלום רב,ביצעתי היום  עקיפה של רכב אחד בלבד דרך נתיב לתחבורה ציבורית ונסיעה של שלושה אנשים ומעלה.
    לא נסעתי לפני כן על המתיב,והיציאה אליו הייתה רק לטובת העקיפה. (הרכב מלפנים הזדחל)

    לצערי,קיבלתי דוח על סך 500 שח משוטר שהיה במקום.
    מבחינת השוטר נסעתי קבוע על המתיב והוא לא ראה את העקיפה.

    ברשותי מצלמת רכב והכל מתועד.

    רציתי לדעת האם יש לי מה לעשות בנושא?
    על מנת לבטל או להקטין את הדוח
    תודה רבה!!

    • קנס בנת"צ
      עו"ד אוריאל גולדברג | 17/05/2020 23:52

      משה שלום,

      נתיב תחבורה ציבורית אינו מיועד לביצוע עקיפה, ואין זה משנה היכן הוא ממוקם ביחס ליתר הנתיבים.

      העבירה אינה נמדדת עפ"י משך זמן הנסיעה בנתיב, כי אם על עצם הנסיעה בו.

      ככל ולא תוכל להוכיח שחצית את הנתיב לצורך פניה ו/או לצורך מעבר לנתיב אחר, הרי שביצעת עבירה.

      עפ"י דבריך, התיעוד המצוי בידך מתעד את העבירה ואינו יכול לשמש לטובתך.

      הנך מוזמן לבדוק את הקריטריונים להמרה באזהרה ולוודא שעבירה זו אינה נופלת בגדר העבירות שבגינן לא תינתן אזהרה, ולפנות למשטרה בהתאם.

      מעבר לכך תוכל לבקש להישפט ותנסה לשכנע את בית המשפט מדוע יש להקל בגובה הקנס.

      בהצלחה!

      בברכה,

      אוריאל גולדברג, עו"ד
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, בני ברק
      טלפון:052-6699003 , מייל: info@goldberg-lawyers.com