השוכר ביקש לסיים את החוזה

  • שוכר ביקש לסיים חוזה לפני הזמן
    דניאלה | 16/05/2020 05:16

    שלום

    שוכר שלי ביקש לסיים חוזה לפני הזמן בדירת השותפים. לפי החוזה אין לשוכר ואין למשכיר אפשרות לסיים חוזה לפני הזמן. הסעיף שקיים הוא:

    "במידה והשוכר יעזוב את המושכר לפני תום תקופת השכירות מכל סיבה שאינה מעשה או מחדל של המשכיר העומדים בניגוד להוראות הסכם זה או לדין, יהא השוכר חייב בכל התשלומים לפי הסכם זה למשך כל תקופת השכירות הנותרת, בכפוף לכך שהמשכיר פעל באופן סביר על מנת להקטין את נזקיו."

    בכל מקרה הסכמתי לשוכר לסיים חוזה לפני הזמן בתנאי שימצא שוכר חלופי. השוכר לא מצא מחליף ולכן שילם את שכר הדירה עד תום החוזה (כ-8 חודשים). כעת השוכר תובע בטענה שהשותפים לא שיתפו פעולה. בפועל לא הומצא שוכר חלופי שמוכן להכנס לדירה במקום השוכר העוזב. האם מותר לו לדרוש את כספו חזרה? על מי חלה החובה לחפש מחליף בתקופה זו? מה החוק בעניין הזה?

    תודה

    • השוכר ביקש לסיים את החוזה
      ליאור חאיק, עו"ד | 16/05/2020 20:40

      היי דניאלה,

      להגיש תביעה כל אחד יכול. השאלה היא מהם סיכויי התביעה.

      קשה להשיב על השאלה מבלי לבדוק את הסכם השכירות ולקבל מידע נוסף החסר בשאלה, אך באופן כללי נראה כי ככול ולא חיפשת שוכר חילופי יש לך סיכון לשאת בחלק מהסכום.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • שאלה נוספת
        דניאלה | 16/05/2020 21:44

        תודה רבה על התגובה

        חיפשתי מחליף בכך ששאלתי חברים ומכרים מאזור השכירות אם הם מכירים אנשים שמחפשים להכנס לדירת שותפים אך לא פרסמתי את הדירה בקבוצות השונות מכיוון שראיתי את הפרסומים של השוכר. שיתפתי פעולה ונענתי לכל דרישה בהקשר של בחינת מועמדים שהגיעו מצד השוכר העוזב. אדגיש שסיבת העזיבה של השוכר אינה כתוצאה מהפרה אלא מכך שהחליט שאינו מעוניין יותר לגור עם השותפים הקיימים בדירה.