נהיגת טרקטור

  • ליווי של נהג חדש בעל רישיון B בנהיגה בטרקטור משא
    ליווי של נהג חדש טרקטור | 15/05/2020 23:14

    היי,
    אני נהג חדש בעל רישיון B, בתקופת הליווי. הבנתי שאם אני נוהג על טרקטור משא בכביש אני פטור ממלווה.
    אשמח גם לקבל את הסעיף מהחוק שמרשה זאת,
    תודה מראש ויום נעים! :)

    • נהיגת טרקטור
      יעקבי | 16/05/2020 11:38

      שלום,

      ראשית אסור לנהוג בטרקטור בכביש (שאינו בתחום מושב או קביוץ) למעט חצייתו.

      נהג חדש פטור מחובת ליווי בנהיגת טרקטור. ראה פקודת תעבורה 12:

      12א1(ב):

      (ב) לא ינהג נוהג חדש ברכב מנועי, למעט אופנוע, טרקטור וטרקטורון, בשלושת

      החודשים הראשונים מיום שניתן לו רישיון נהיגה, אלא אם כן יושב, במושב שלצדו, מלווה.

      • תודה על התגובה
        תודה על התגובה אבל | 16/05/2020 11:41

        היי, תודה על התגובה המהירה אבל הבנתי שלטרקטור משא (t1) בשיחוב עם רישיון B מותר לנהוג בכביש, לאחר בירור עם המשטרה
        אתה בטוח שאסור?

        • מותר
          יעקבי | 16/05/2020 13:37

          אכן מותר למי שדרגת רישיונו B.

          אסור למי שדרגת רישיונו 1.

          • תודה!
            תודה! | 16/05/2020 13:39

            תודה רבה! מעריך מאוד!!! :)