סגירת מרפסת מקורה

  • סגירת מרפסת מקורה
    יוסף | 13/05/2020 18:55

    לעו"ד שלום,

    אני גר בבניין משותף, הבניין בן 6 קומות כאשר לכל דירה יש מרפסת משלה. המרפסות בנויות בצורה כזאת שאחת נמצאת על השניה. לפני מס' חודשים סגרתי את המרפסת עם חלונות ורשתות (חלונות הזזה הניתנים לפירוק לא חלון קבוע שלא ניתן להסרה). לפני יומיים קיבלתי מכתב התראה ממחלקת ההנדסה בעירייה שבו נאמר שביצעתי חריגת בניה ועליי להסיר/להסדיר את החריגה תוך 30 יום, אחרת ינקטו נגדי בהליכים פליליים.

    אדגיש שלא חרגתי או פלשתי בסה''כ סגרתי את המרפסת בגלל היונות (יש באזור שלי מכת יונות).

    הבנתי שיש חוק המרפסות שמסדיר את העניין, או שאולי אני טועה. שאלותיי הן:

    1. האם לפי החוק החדש על מנת לסגור מרפסת מקורה עם חלונות צריך היתר בניה..?

    2.  מה עליי לעשות במקרה זה..? כיצד עליי לפעול..?

    3. במידה וכן צריך היתר בניה, במה זה כרוך..? תהליך..? עלויות..? זמן..?

    4. במידה ולא אפרק ואשאיר את המצב כמו שהוא, העירייה יכולה לפתוח כנגדי בהליכים פליליים..?

    אודה על תשובה עניינית ומפורטת..

    • סגירת מרפסת מקורה
      עו"ד ציפי מרגלית | 21/05/2020 17:45

      יוסף שלום,

      סגירה של מרפסת פתוחה מהווה חריגת בניה. המרפסת מוגדרת ככזאת כש-3 צדדים שלה פתוחים לגמרי ואינם סגורים, גם לא בחלון הניתן להסרה.
      אין חוק המסדיר את העניין. השם הפופוליסטי/עממי "חוק המרפסות" מטעה ואינו מקנה כל זכות לסגירת מרפסת.

      סביר מאוד להניח שגם אם תרצה לא תוכל לקבל לכך היתר.

      המלצתי לך היא להסיר את החלונות, כי לועדה המקומית אכן יש סמכות להגיש כתב אישום בגין סגירה זו.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • סגירת אזור מקורה, קומת קרקע
        נטע | 26/07/2021 08:11

        שלום רב
        בהמשך לשאלה מעלה,
        מה הדין בסגירה של אזור מקורה בדירת גן.
        הסגירה תהיה באמצעות דלתות זכוכית. הסגירה רק של 2 צדדים L, לפי תוואי הבניין.
        תודה מראש
        נטע