ניתן להשעות אותי עד לקבלת החלטה בדבר המשך עבודתי?

  • אפלייה והשפלה במקום העבודה
    בטי | 13/05/2020 13:33

    שלום,

    אתמול עברתי ארוע חריג במקום העבודה (שבו אני עובדת כבר מעל שנתיים)

    במהלך ישיבת צוות, עלו טונים בנושאים מקצועים, בשלב מסויים אחת המשתתפות התחילה לרדת לפסים אישיים ולצעוק עליי. כאשר שאלתי למה היא צועקת, התשובה שקיבלתי "ככה" והמשיכה בצעקות ובהעלבה מול כל המשתתפים.מכיוון שראיתי שאין שהמנהל שלנו (שהיה נוכח בישיבה) לא הצליח להתגבר על המקרה ולהרגיע את הרוחות, קמתי ויצאתי מהישיבה כי לא מקובל עלי יחס מפיל זה. חשוב להגיד שזו לא הפעם הראשונה שיש צעקות ביני לבין העובדת הזו. כעבור חצי שעה, המנהל קראה לי לחדרו ואמר לי "תאספי את הדברים שלך, לכי הבתה, אני אדבר איתך מתי ואיך תוכלי לחזור". כאשר שמעתי את הדברים הללו, את הטון ואת ההפליה שקרה, עניתי "אם זה המצב, אני לא חושבת שאני רוצה לחזור". חשוב להגיד שאני עובדת אאוטסורס והעובדת השניה עובד חברה. לה לא נאמר לקחת את הדברים וללכת הביתה להיגע (בשום צורה).

    כשעה לאחר מכן קיבלתי שיחת טלפון מהחברה שלי (אאוטסורס) שרצו לשמוע מה קרה, כי המנהל כבר הספיק לעדכן אותם בארוע. סיפרתי את מה שקרה, והם אמרו שידברו עם המנהל ויחזרו אלי.

    שאלה שלי, תוך כמה הוא אמור לחזור אלי, כרגע אני יושבת בבית, ואיני יודעת מה קורה ומה השלבים הבאים. מי ישלם לי גם על הימים שאני יושבת (אתמול חצי והיום בנתיים).

    עד עכשיו לא קיבלתי שום שיחה/הודעה מאף גורם.

    אשמח לייעו, מה אני יכולה לעשות במצב הנוכחי.

    תודה מראש.

    • ניתן להשעות אותי עד לקבלת החלטה בדבר המשך עבודתי?
      עו"ד צילה ניהוז | 14/05/2020 18:20

      בטי שלום,

      השעיה אפשרית רק אם יש מקור חוקי (הסכם עבודה/הסכם קיבוצי) שמאפשר אותה.

      בכל מקרה אחר, המעסיק צריך לשלם לך עבור הימים האלה. התשלום יכול להיעשות בצורת חופשה כפויה על חשבון ימי החופשה שלך או בצורת המשך תשלום השכר כרגיל.

      בברכה,

      צילה ניהוז, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
      טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com