בקשה למחיקת רישום פלילי - מספר הבהרות

  • בקשה למחיקת רישום פלילי
    אזרח | 12/05/2020 16:26

    שלום - זומנתי לחקירה במשטרה בגלל תלונת שווא שקרית שהגיש כנגדי הבן של השכנים,

    אני אדם נורמטיבי שמעולם לא זומן לחקירה במשטרה וגם ציינתי את זה בחקירתי, זה היה מעמד מביך בעבורי להיות מזומן לחקירת משטרה.

    שאלתי היא למי אני צריך להגיש בקשה למחיקת רישום פלילי?

    לתשובתכם אודה....

    • בקשה למחיקת רישום פלילי - מספר הבהרות
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/05/2020 11:01

      אזרח יקר, אני חייב לציין שאפילו אחרי 22 שנים במקצוע, המקרה שאתה מתאר, שלצערנו נפוץ במחוזותינו, פשוט מרתיח את דמי! אנסה למענך ולמען שאר גולשינו לעשות קצת סדר בדברים: כשאזרח נחקר במשטרה בחשד לביצוע עבירה פלילית, מופיע רישום פלילי זמני המכונה " מב"ד"= ראשי תיבות של ממתין לבירור דינו, רישום זה נשאר עד אשר קורה אחת משתיים: 1. מוגש כתב אישום בעניין שאז אם התיק מסתיים בזיכוי- הרישום נמחק ואם בהרשעה הרישום מתעדכן בהתאם לגזר הדין נשוא ההרשעה. 2 האפשרות השנייה ( שנראה שהיא הרלוונטית במקרה שלך ) היא שהתיק נסגר ע"י המשטרה- במקרה כזה ישנה חשיבות לעילת הסגירה- אם התיק נסגר בהעדר אשמה- אז למעשה הרישום המשטרתי כנגדך נמחק , בעוד שאם עילת הסגירה נעוצה בהעדר ראיות מספיקות או העדר עניין לציבור, נשאר כנגדך רישום משטרתי- במקרה כזה עומדות לרשותך שתי אפשרויות: האחת והיא המומלצת לשלב בו אתה נמצא: לצלם את חומר הראיות בתיק הסגור ולהגיש בקשה לשינוי עילת סגירה להעדר אשמה. האופציה השנייה- היא בהתאם לתקנות המרשם הפלילי ( אמות מידה למחיקת רישום משטרתי ) במסגרת האופציה השנייה, ניתן לאחר חלוף תקופה של 5 שנים אם מדובר בעבירת עוון, לפנות בבקשה מסודרת לחוליית ביטול רישום פלילי בבקשה למחוק את הרישום המשטרתי. כדאי מאוד להיעזר בעו"ד ובמיוחד בבקשה לשינוי עילת סגירה להעדר אשמה, שכן מדובר בבקשה משפטית מובהקת שאמורה לערוך ניתוח משפטי של הראיות בתיק ולהראות שבהתאם לפסיקה והנחיות עילת הסגירה צריכה להיות " העדר אשמה" . מקווה שעשיתי לך סדר בדברים והייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי