חיוב קבלן בבדק בית חוזר לפני תשלום סופי

  • לחייב קבלן לעשות בדק בית חוזר לפני תשלום סופי
    אנונימי | 12/05/2020 15:39

    שלום,

    לאחר בדק בית בשלב טרום מסירה, התגלו מספר ליקויים, מתוכם שני ליקויים מהותיים:

    בניית קיר עקום בסטייה גדולה של המרפסת, ורוחב דלת בחדר מקלחת שקטן ב-10 ס"מ ממפרט.

    הקבלן מנסה להסתיר את אופן הטיפול בתקלות השונות (גם הקטנות יותר) ולא מוכן לחשוף מה מרשימת התקלות טופל ואם כן מה נעשה.

    למשל - רוחב הדלת בכל החדרים רשום במפרט "כ-80 ס"מ", כאשר בפועל צריך להיות 70 ס"מ פתח אור. מה שבפועל עשו שרוחב דלת המקלחת היא 60 ס"מ לעומת 70 ס"מ בחדר אמבטיה ( שכאמור הכל צריך להיות במידות זהות עפ"י המפרט).

    טענת הקבלן היא ש- "כ-80 ס"מ" זה לא "80 ס"מ", מה שלא מחייב אותם לגודל אחיד (כאמור 70 ס"מ פתח אור) בכל החדרים.

    הקבלן לא מוכן שנבצע ביקור בדק נוסף לפני התשלום האחרון.

    השאלה היא, האם הוא באמת מתחכם שלא כמקובל, והאם יש דרך לחייב אותו לבדיקה ותיקון מתאים לפני תשלום אחרון ומסירה (כי לפי התנהגותם לא נראה שהם מתכננים לעשות משהו אחרי התשלום האחרון בנוגע לתיקונים)?

    תודה

    • חיוב קבלן בבדק בית חוזר לפני תשלום סופי
      עו"ד אופיר קנפו | 17/05/2020 16:50

      שלום,

      ראשית, זה שהצלחתם לבצע בדק בית בטרם מסירה זה לא דבר שמובן מאליו. יש הרבה קבלנים שלא מאפשרים לעשות זאת בכלל.

      השאלה היא האם מדובר בליקוי מהותי המונע את כניסתכם לדירה, כך שאתם לא יכולים לגור בה בצורה סבירה בגלל הליקוי.

      מבחינת החוק, אני לא מכיר אפשרות לחייב את הקבלן בבדיקה (ועוד נוספת) בטרם מסירה וכנראה תצרכו לפעול מולו משפטית לתיקון הליקויים לאחר מסירת החזקה.

      בהצלחה

      בברכה,

      אופיר קנפו, עו"ד
      מנהל פורום נדל"ן ודיני מקרקעין
      בית אמות משפט, שדרות שאול המלך 8, תל אביב

      טלפון: 03-6866828, מייל: ofir@taklaw.co.il