פתיחת תיק ברשויות המס

  • הקמת עסק קטן
    עמיחי | 11/05/2020 21:22

    שלום רב,

    אני עובד כשכיר במשרה מלאה והחלטתי לספק שירותים לחברה בחו"ל כפרילנסר בזמני הפנוי,
    החברה בחו"ל מציינת בחוזה שעליי לספק לה חשבוניות על מנת שאקבל תשלום ממנה,
    סך ההכנסות מהחברה בחו"ל לא צפויות להיות מעל ל 5,000 ש"ח בחודש, והחוזה יהיה בסך הכל לשלושה חודשים,

    האם אני מבין נכון שעליי יהיה לשלם מס הכנסה על ההכנסה הזו בגלל שאני כבר עובד כשכיר במשרה מלאה?

    מה הפרוצדורה הכי פשוטה לפתוח עוסק מורשה על מנת שאוכל להפיק חשבוניות?

    כמה בירוקרטיה יש בזה? כמה זמן אני פחות או יותר אני צפוי להשקיע בבירוקרטיה הזו (אולי זה בכלל לא שווה לי...)?

    • פתיחת תיק ברשויות המס
      עו"ד חיה אביסרור שמעוני | 17/05/2020 19:43

      שלום רב,

      תחילה, לא בטוח בכלל שאתה מחוייב בפתיחת תיק מע"מ כעוסק מורשה וייתכן שבהתאם למתווה שציינת, תוכל לפתוח תיק כעוסק פטור, אך מאחר ולא ידוע מה התחום בו אתה מעניק שירותי ייעוץ מוצע לברר האם אתה לא נכלל ברשימת העוסקים המחוייבים לפתוח תיק כעוסק מורשה.

      מבחינה פרוצדוראלית, יש לגשת למשרד מע"מ הקרוב למקום מגוריך ולפתוח תיק. לאחר מכן ייפתח תיק במס הכנסה ובמקביל עליך לוודא שאתה מעדכן גם את המוסד לביטוח לאומי בסטטוס הביטוחי שלך לצורך תשלום דמי הביטוח.

      במידה וזה נשמע לך מסובך, מציעה שתפנה ליועץ מס או רו"ח שיסייעו לך בפתיחת התיקים וגם יוכלו להסביר לך על המשמעות של חובת הגשת דוחות, חבויות מס ועוד.

      בהצלחה!

      בברכה,

      חיה אביסרור שמעוני, עו"ד
      מנהלת פורום דיני מיסים

      מרכז עזריאלי (המגדל המרובע), קומה 26, תל אביב.
      טלפון: 03-5076666 ; מייל: haya@hastax.co.il