שאלה בנושא ערר וגניבה ממעביד

  • שאלה לעו"ד מורשתי
    שאול | 10/05/2020 15:21

    שלום, אמיר

    הגשתי ערר לפרקליטות על החלטה לסגור תלונה מחוסר ראיות.

    קיבלתי תשובה הדוחה את הערר מטעם אותו גורם שנגדו הוגש הערר מלכתחילה.

    כלומר: לא הפרקליטות בחנה את הערר אלא התביעות במשטרה.

    שאלתי היא: האם מדובר בהליך תקין? האם הגורם נגדו הוגש הערר יכול לדון בו ולדחות אותו [בשונה למשל ממצב בו מקבלים את הערר]? האם חל שינוי בחוק באופן בו מתאפשרת דחיה של ערר שלא בידי הפרקליטות?

    שאלה נוספת היא: מדובר במקרה של גניבה בידי עובד. האם המשטרה מוסמכת להתעלם ממהות התלונה ולטעון שיש ראיות לגניבה סתם למרות שהתלונה במפורש עוסקת בגניבה בידי עובד?

    במקרה זה מדובר בגניבה לכאורה של פיסת נייר.

    תודה

    • שאלה בנושא ערר וגניבה ממעביד
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/05/2020 17:46

      שאול יקר, הוראות סעיף  64 לחוק סדר הדין הפלילי קובעות מי הגוף שבפניו יש לערור ונכון הוא שאת הערר מגישים דרך הגוף שעליו עוררים ( וזאת כדי שהגורם המחליט יוכל לקבל את תגובתו לערר ) אך מי שאמור להחליט בערר אינו אותו גורם שעליו עוררים

      לעניין גניבה בידי עובד, הרי כאן בכדי להיכנס לגדר הוראות סעיף 391 לחוק העונשין המסדיר את העבירה , יש צורך להראות שהעובד גנב דבר שהוא נכס מעבידו ושערכו עולה על 1000 ש"ח. כלומר, ככל והערך הכספי של אותה פיסת נייר אינו עולה על 1000 שקלים, הרי לכל היותר ניתן יהיה להאשים בגניבה ולא בגניבה בי עובד. לנחויותך הוראות סעיף 64 לחוק סדר הדין הפלילי"  . (א) על החלטה שלא לחקור או שלא להעמיד לדין, משום שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות לפתיחה בחקירה או להעמידה לדין, לפי העניין, שלא נמצאו ראיות מספיקות או שנקבע שאין אשמה, רשאי המתלונן לערור כלהלן:

      (תיקון מס' 33) (תיקון) תשס"ד-2004 (תיקון מס' 33) (תיקון מס' 2) תשס"ד-2004
      (1) על החלטה שניתנה על ידי גוף חוקר או תובע כאמור בסעיף 12(א)(1)(ב) או (2) – לפני פרקליט מחוז, פרקליט מפרקליטות המדינה שמונה למנהל תחום עררים או פרקליט מפרקליטות המדינה, בדרגה שאינה פחותה מסגן בכיר א' לפרקליט המדינה, שפרקליט המדינה הסמיכו לכך;
      (2) על החלטה שניתנה על ידי פרקליט מחוז או פרקליט מפרקליטות המדינה, שלא להעמיד לדין בשל העדר ראיות מספיקות או חוסר אשמה, למעט החלטה בערר לפי פסקה (1) – לפני פרקליט המדינה;
      (תיקון מס' 33) (תיקון) תשס"ד-2004 (תיקון מס' 60) תש"ע-2010 (תיקון מס' 82) תשע"ח-2018
      (3) על החלטה שניתנה על ידי פרקליט המדינה או משנהו, שלא להעמיד לדין, למעט החלטה בערר לפי פסקה (2), וכן על החלטה של פרקליט מחוז או פרקליט מפרקליטות המדינה, שלא להעמיד לדין משום שנסיבות העניין בכללותן אינן מתאימות להעמדה לדין, למעט החלטה בערר לפי פסקה (1) – לפני היועץ המשפטי לממשלה."
      מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי