השוכר נעלם ולא שילם. מה עושים?

  • שוכר דירה שנעלם וחזר השיק
    אורית גוטליב | 10/05/2020 10:35

    בוקר טוב , בחור ששוכר ממני דירה כבר חודשיים שאינו זמין בטלפון ואי אפשר ליצור איתו קשר .
    לא שילם חשבון חשמל מדצמבר ושבוע שעבר השיק שלו לשכירות חזר .
    מה אני צריכה לעשות עכשיו ?
    האם אני יכולה להיכנס לדירה אם יש אצלי גם מפתח?

    • השוכר נעלם ולא שילם. מה עושים?
      עו"ד צבי מונדשיין | 11/05/2020 10:04

      אורית בוקר טוב

      למרות שהמצב שאת מתארת הוא הפרה יסודית של הסכם השכירות שמתיר לך לבטלו, הרי שאינך יכולה להיכנס לדירה ללא רשותו של השוכר.

      את צריכה לפנות ללשכת הוצל"פ, היום התהליכים להוצאת שוכר שהפר את החוזה מהירים יותר.

      אין היתר להחליף מנעול וכד'.

      בברכת הצלחה בפינוי ובריאות טובה

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com