מענק עבודה קורונה

  • מענק עבודה קורונה, פנסיונרים עובדים
    יוסי | 09/05/2020 19:58

    שלום רב,
    אימי בת 73 ועובדת מאז יציאתה לפנסיה בתחום טיפול בקשישים כי קצבת הפנסייה שלה מאוד נמוכה. כמו מרבית בני גילה, ב 15/3/20 עקב משבר הקורונה, הפסיקה לעבוד כי היא בקב' סיכון. החברה בה היא מועסקת (דנאל) לא הוציאה אותה לחל"ת. כשאימי התקשרה לחברה, נאמר לה שאסור לה להגיע למשרדי החברה בגלל הקורונה אך חובה עליהלהמשיך להגיע לקשישה בה היא מטפלת (כבת 85). אמא שלי חזרה לעבודה רק לפני מס' ימים בהתאם להנחיות משרד הבריאות אבל לא היתה לה הכנסה כמעט חודשיים. הבנתי שרקמי שהוצא לחלת יכוללקבל מענק מהמדינה. האם זה נכון? מה ניתן לעשות?

    • מענק עבודה קורונה
      עו"ד לילך אקרמן | 10/05/2020 14:35

      שלום רב

      לגבי המענק פני לפורום ביטוח לאומי/ מסים.

      לגבי העובדה שהמעסיקה לא הוציאה אותה לחלת ומנגד לא נתנה לה עבודה במשך תקופה זו על פניו עם זה ישנו קושי ועל המעסיקה לשלם על תקופה זו. ניתן גם להביא אישור מרופא כי נוכח היותה בסיכון היא לא עבדה בתקופה זו ואז לעשות שימוש בימי מחלה ככל וישנם. יש לבחון לעומק את הנסיבות והזכויות על מנת ליעץ מה הכי נכון לעשות.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il