הפרשי היוון

  • משכנתא והפרשי היוון
    ליז ירקון | 08/05/2020 12:42

    שלום רב!

    אני חושבת שאני לא נמצאת בפורום הנכון, אך בכל מקרה אודה לתשובה ו/או לכל תגובה בנושא. נטלתי משכנתא לפני כמה שנים. המשכנתא הייתה בתנאי עובד בנק, בגלל שאחי עבד בבנק באותה תקופה. חלק מתנאי המשכנתא (פרט לריביות וכו') היה כי בעת סילוק המשכנתא - לא התווספו הפרשי היוון. יצוין כי בהסכם ההלוואה עליו אני ובעלי חתומים - לא מצוינת הטבה זו! ההטבה מצוינת במסמך פנימי (אותו ראיתי בעת החתימה על ההסכם) של הבנק, שניתן רק לראות רק לעובדי הבנק.

    לימים, כשבאתי לסלק את המשכנתא התווספו לי הפרשי היוון מטורפים! הסברתי כי משכנתא זו נלקחה בתנאי עובד בנק ויצאתי למסע אל הלא נודע! לא ידעו לתת לי תשובה סופית, עד שקיבלתי את התשובה כי: העובד אינו עובד יותר בבנק ולכן לא קיימת ההטבה. (אכן, אחי כבר עזב את הבנק). ומכאן הפנייה לפורום זה. במסמך הפנימי שראיתי לפני החתימה לא היה כתוב כי ההטבה תקפה רק אם אתה עדיין עובד בנק או בן המשפחה... ביקשתי לראות את המסמך ולא הסכימו להראות לי.

    האם יש משהו שאני יכולה לעשות? הרי שאר הדברים לא ישתנו בהלוואה, כגון: ריבית וכו'.

    אודה לעזרתכם האדיבה!

    • הפרשי היוון
      עו"ד אבי זילברפלד | 08/05/2020 16:35

      שלום רב,

      יש היגיון בטענת הבנק. סביר שמדובר בהטבה לעובד.

      השאלה המרכזית הנה האם הטבה זו אכן הייתה חלק מההסכם שבינך לבנק ?  ניתן להעלות טענות לכאן ולכאן וביהמ"ש הפתרונים.

      מכל מקום, ע"מ לראות העתק המסמך אין מנוס מפניה לביהמ"ש.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il