האם הנותר בחיים רשאי לשנות צוואה הדדית?

  • הבהרות בקשר לצוואה הדדית
    מרים | 07/05/2020 08:00

    האם  בן  זוג  שנשאר  בחיים,  יכול  לשנות /  ולערוך צוואה  חדשה

    שונה  מהצוואה  ההדדית שנעשתה בחייהם,

    לדוגמא :

    בצוואה  ההדדית נרשם סכום לגבי   אחד  הילדים בהסכמת השניים

    האם  ניתן לעשות  צוואה חדשה כאשר  אחד מבני הזוג ההדדיים הולך לעולמו

    • האם הנותר בחיים רשאי לשנות צוואה הדדית?
      עו"ד רוית טוב-לי | 14/05/2020 13:26

      מרים, שלום,

      אם לא כתוב בצוואה אחרת, ככלל, הנותר בחיים "כבול" בהוראות הצוואה ההדדית, והוא אינו יכול להוריש באופן אחר מהאופן הקבוע בצוואה, אולם הוא כן רשאי לעשות בחייו בכל הרכוש שירש - כרצונו (כמו לתת לאחד הילדים מתנה).

      זה הכלל, עשויים להיות חריגים, כדי לתת ייעוץ מושכל צריך לעיין בצוואה ולהבין את הנסיבות הספציפיות.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il