האם הקביעה שהנאשם אינו שפוי מוגבלת בסוג העבירה?

  • Star
    Pump | 07/05/2020 05:20

    באילו מכירים ניתן להוציא על אי שפיות בבציוע העבריה

    • האם הקביעה שהנאשם אינו שפוי מוגבלת בסוג העבירה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/05/2020 12:20

      פונה יקר, אחת ההגנות במשפט פלילי היא טענה של אי שפיות הקבועה בסעיף 34 ח' ולפיה ללא קשר לסוג העבירה, אדם שמבצע עבירה פלילית בשל מחלת נפש אשר בגינה היה חסר יכולת של ממש להבין את אשר הוא עושה או את הפסול במעשיו או חסר יכולת של ממש להימנע מביצוע המעשה לא ישא באחריות פלילית כאם יאושפז או יקבל טיפול מרפאתי בהתאם להוראות סעיף 15(ב) לחוק טיפול בחולי נפש. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • Star
        Pump | 07/05/2020 15:40

        אם אותו אדם מחליט לאשפז את עצמו זה עדיין כביל? קובעים שם אי שפיות?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 13/05/2020 10:44

          פונה יקר, אני סומך ידיי על התשובה המפורטת שניתנה ע"י חברי עו"ד גדעון קוסטא בתשובתו מיום 11.5.20 אשר כאמור, משיב שם כי:" קיומה או היעדרה של כשרות לעמוד לדין  וכן קיומה או היעדרה של אחריות פלילית, ייקבעו ע"י בית המשפט בהתאם לחוות דעת שיוגשו לו, בין אם מטעם המדינה או מטעם הנאשם. העובדה שהנאשם אושפז על פי בקשתו בבית חולים אינה מעלה ואינה מורידה. יחד עם זאת, המצב הנפשי שהביא לאותו אשפוז עשוי להיות רלוונטי, ויש להתייחס אליו במסגרת חוות הדעת."

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי